Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές στην Εύβοια

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές στην Εύβοια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές στην Εύβοια, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που άφησε πίσω της πολλές καταστροφές.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, οι δήμοι Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρεών καθώς και η δημοτική κοινότητα Αλμυροποτάμου κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, πολλά σπίτια είναι πλημμυρισμένα. «Τα ποτάμια αντέχουν για την ώρα, εάν όμως συνεχιστεί η έντονη βροχόπτωση που έχουμε αυτή την ώρα, πολύ φοβόμαστε πως θα δούμε εικόνες που είδαμε σε άλλες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσαν στο evima, κάτοικοι στην παραλία Αλμυροποτάμου της νότιας Εύβοιας, «έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, πάθαμε τεράστια καταστροφή, τόσο νερό δεν έχουμε δει πότε ξανά στην περιοχή μας, έχουμε δέσει με σχοινιά τα αυτοκίνητά μας για να μην τα πάρει το νερό».

Την ίδια ώρα, στα δύο κόπηκε η γέφυρα στο Πήλι, μετά την υπερχείλιση του ποταμού, μία γέφυρα η οποία «είχε κατασκευαστεί και παραδοθεί στο κοινό μόλις λίγους μήνες πριν», όπως αναφέρεται. Σπίτια γέμισαν νερά και τόνοι από φερτά υλικά πέρασαν μέσα από το χωριό διαλύοντας τον κεντρικό δρόμο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM