Καιρός: Αύριο Δευτέρα η πιο ζεστή ημέρα - Επιστρέφει η σκόνη

Καιρός: Αύριο η πιο ζεστή ημέρα - Επιστρέφει η σκόνη Facebook Twitter
Ακόμη πιο ζεστός ο καιρός αύριο / Φωτ.: Eurokinissi
0

Για τον καιρό αύριο, Δευτέρα 8 Ιουνίου, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, πως η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου, με εκτίμηση για 39 βαθμούς Κελσίου στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι Κυκλάδες παραμένουν «δροσερές» από τους ήπιους βοριάδες, σχολίασε ο μετεωρολόγος που είπε ακόμη, ότι επιστρέφει η αφρικανική σκόνη για μερικές ημέρες.

Ομοίως, στην πρόγνωσή της, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, εκτιμά ότι αύριο αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Καιρός: Οι πιο ζεστές πόλεις και περιοχές

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες αναμένονται σε πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, στις εξής περιοχές αναμένονται οι υψηλότερες τιμές:

  • Κεντρική Μακεδονία
  • Θεσσαλία
  • Ανατολική Στερεά Ελλάδα
  • Πελοπόννησος

Σε αυτές τις περιοχές, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως τους 37 βαθμούς Κελσίου. Ζέστη θα επικρατήσει και στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς σχεδόν παντού, εκτός από τις Κυκλάδες όπου, χάρη στους βοριάδες που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ, το θερμόμετρο θα κυμανθεί γύρω στους 29-30 βαθμούς.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, οπότε και η ένταση των βοριάδων θα αυξηθεί, φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Όπως σημείωσε η Αναστασία Τυράσκη, η δροσιά θα επηρεάσει αρχικά τα ανατολικά ηπειρωτικά και σταδιακά και την υπόλοιπη χώρα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, προσφέροντας ανάσα από τον έντονο καύσωνα των τελευταίων ημερών.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ