Καβγάς Γιαννακού- Βασιλακόπουλου στον αέρα: «Έχετε τον κάφρο για να κάνει τηλεθέαση;»

Καβγάς Γιαννακού- Βασιλακόπουλου στον αέρα: «Έχετε τον κάφρο για να κάνει τηλεθέαση;» Facebook Twitter
0

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ήρθαν στον τηλεοπτικό «αέρα» ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. 

Ο καβγάς ξέσπασε σε εκπομπή του OPEN όταν ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε ξανά ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γιαννάκου, με συνέπεια να ακολουθήσει ένας «διάλογος» σε υψηλούς τόνους, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. 

«Καταρχήν δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός και να μην πιστεύεις στην επιστήμη. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν ελλείψεις, πρέπει να καλυφθούν. Και υπάρχουν πάρα πολλοί επιστήμονες...», ξεκίνησε να λέει ο καθηγητής Πνευμονολογίας. «Επιμένει στην υποχρεωτικότητα ακόμη. Δεν ισχύουν μάσκες, δεν υπάρχει προστατευτικό μέτρο και επιχειρηματολογεί πάλι υπέρ της υποχρεωτικότητας;», αντέδρασε ο κ. Γιαννάκος. 

Ο κ. Βασιλακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν αυτές τις θέσεις για να στελεχωθεί με νέους ανθρώπους το σύστημα υγείας. «Κύριε Βασιλακόπουλε, θα γίνετε βουλευτής, μη στηρίζετε τόσο πολύ την κυβέρνηση, μην ανησυχείτε. Μιλήστε μια φορά σαν γιατρός και όχι σαν πολιτικός», σχολίασε ο κ. Γιαννάκος. 

«Κύριε Γιαννάκο, η γελοιότητα έχει και όριο, δεν θα γίνω βουλευτής γιατί δεν με ενδιαφέρει. Ούτε είμαι με πλακάτ στους δρόμους», του απάντησε ο καθηγητής. «Είναι αγράμματοι οι γιατροί που δεν εμβολιάστηκαν; Πρέπει να γυρίσουν πίσω; Δεν ισχύει κανένα περιοριστικό μέτρο πια», επέμεινε ο κ. Γιαννάκος. 

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε «να βρουν άλλη δουλειά», «να αναπληρωθούν με ανθρώπους που πιστεύουν στην επιστήμη και άρα είναι εμβολιασμένοι». «Σαφώς όχι», ήταν η ξεκάθαρη απάντησή του ερωτηθείς αν πρέπει να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. 

«Κι όμως ο κ. Βασιλακόπουλος είναι στην επιτροπή ειδικών του υπουργείου, να τον χαίρονται», σχολίασε ο κ. Γιαννάκος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας αντέδρασε λέγοντας «γα@@@@ μου», με συνέπεια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να του απαντήσει «Κύριε Βασιλακόπουλε μην εκτρέπεστε, δεν είμαστε στο πεζοδρόμιο».

Ο καθηγητής επέμεινε ότι δεν εκφράζει πολιτική θέση, παρά την επιστημονική του άποψη, τονίζοντας: «Δεν με ενδιαφέρει να γίνω βουλευτής, ούτε μου το έχουν προτείνει και δεν έχω ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό, ούτε με την πολιτική, από τα φοιτητικά μου χρόνια». 
 
Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του κ. Βασιλακόπουλου. «Ε τώρα με συγχωρείτε, έχετε τον κάφρο κάθε φορά στα κανάλια για να κάνει τηλεθέαση; Να μου λέει εμένα ο αγράμματος "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν", έλεος, έλεος, έλεος», είπε ο καθηγητής. 

«Τι λέτε κύριε Βασιλακόπουλε, εσείς είστε γραμματιζούμενος; Πρέπει να είστε ευγενής, να σέβεστε. Εκπροσωπώ εργαζόμενους, εσείς δεν εκπροσωπείτε τίποτα μόνο τον εαυτό σας. Θα μου μιλήσετε για "αγράμματους" εσείς; Ο μόνος που ξέρει γράμματα στην Ελλάδα είστε εσείς; Δεν ντρέπεστε λίγο;», αντέδρασε ο κ. Γιαννάκος. 

Όσο για το θέμα για το οποίο ξεκίνησε όλη αυτή η αντιπαράθεση, τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Βασιλακόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Το να συζητάμε σαν κοινωνία αν ο γιατρός που δουλεύει στο νοσοκομείο πρέπει να εμβολιάζεται για μια μεταδοτική νόσο εμένα με ξεπερνάει». 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2024: Η Ίντεν Γκόλαν θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ εν μέσω αντιδράσεων για αποκλεισμό της χώρας

TV & Media / Eurovision 2024: Η Ίντεν Γκόλαν θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ εν μέσω πιέσεων για αποκλεισμό της χώρας

Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία και Σουηδία ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ λόγω της εισβολής στη Γάζα - «Να δείξουμε στον κόσμο ποιοι πραγματικά είμαστε» απαντά η 20χρονη τραγουδίστρια
NEWSROOM