Ηράκλειο: Μαθητές δημοτικού σχολείου κοινώνησαν εν αγνοία των γονιών τους

Ηράκλειο: Μαθητές δημοτικού σχολείου κοινώνησαν εν αγνοία των γονιών τους Facebook Twitter
0

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Ηράκλειο όπου μαθητές δημοτικού σχολείου μετέβησαν με τη συνοδεία δασκάλων σε εκκλησία για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στο τέλος κοινώνησαn, εν αγνοία των γονιών τους, εν μέσω πανδημίας. 

Σύμφωνα με το τοπικό neakriti.gr οι γονείς είχαν συναινέσει εγγράφως για τον εκκλησιασμό των παιδιών δύο τμημάτων, χωρίς να αυτό να συνδέεται με τη συμμετοχή στη μετάληψη.  Την εξέλιξη πληροφορήθηκαν κατόπιν «εορτής», όταν πήγαν για να παραλάβουν τα παιδιά τους στο τέλος της σχολικής ημέρας. 

«Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό δεν ενόχλησε στο σύνολο τους γονείς των μαθητών, όμως, υπήρξαν και εκείνοι που εκ των υστέρων εξέφρασαν δυσφορία», σημειώνει το τοπικό μέσο. 

Διπλή ανησυχία από «θετικό» στον κορωνοϊό μαθητή

Το γεγονός συνέβη το πρωί της Τρίτης. Την ίδια μέρα, ένας μαθητής από το ένα τμήμα που εκκλησιάστηκε δεν μετέβη στο σχολείο και τον εκκλησιασμό καθώς στο self test της ημέρας, βγήκε θετικός και δηλώθηκε στην πλατφόρμα edupass.

Πληροφορίες του τοπικού μέσου αναφέρουν ότι το παιδί με το θετικό self test είχε παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο τη Δευτέρα. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποκλειστεί πως κάποιο άλλο παιδί, από αυτά που εκκλησιάστηκαν, είχε μολυνθεί την προηγούμενη ημέρα από τον ιό. 

Διερεύνηση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό που έγινε γνωστό στην προϊσταμένη αρχή, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την «ΝΚ» κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Με πληροφορίες από Nea Kriti

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ