Ήπειρος: Τεράστια πίεση στα νοσοκομεία- 28χρονος ανεμβολίαστος στην τελευταία ΜΕΘ

Ήπειρος: Τεράστια πίεση στα νοσοκομεία- 28χρονος ανεμβολίαστος στην τελευταία ΜΕΘ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπου την τελευταία διαθέσιμη ΜΕΘ covid κατέλαβε 28χρονος ανεμβολίαστος στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο άνδρας, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες μέρες, παρέμενε στο σπίτι του ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του απαιτεί διασωλήνωση.

Μετά την διασωλήνωση, ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπήρχε και η τελευταία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Πληροφορίες της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξετάζεται η δημιουργία και τρίτης ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο, κάτι που αν γίνει χωρίς παράλληλη ενίσχυση με προσωπικό -όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των εργαζομένων- θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των χειρουργείων.

Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν μόνον οι πέντε από τις οχτώ χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.


Στο ίδιο νοσοκομείο, ήδη, έχουν ξεκινήσει η εργασίες ενίσχυσης του συστήματος high flow παροχής οξυγόνου, καθώς το υφιστάμενο σύστημα δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας στις τρεις μονάδες λοιμωδών και στις δύο ΜΕΘ που λειτουργούν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM