Ιός Δυτικού Νείλου: 9 ακόμη θάνατοι και 22 νέα κρούσματα

Ιός Δυτικού Νείλου: 9 ακόμη θάνατοι και 22 νέα κρούσματα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας καταγράφηκαν 22 νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα και 9 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 162 από την αρχή της περιόδου του 2024 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2024. Οι νεκροί από τον ιό έχουν φτάσει τους 25. 

Από αυτά τα κρούσματα Δυτικού Νείλου, 121 κρούσματα παρουσίασαν σοβαρές εκδηλώσεις που επηρεάζουν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ τα υπόλοιπα 41 κρούσματα είχαν ήπιες ή καθόλου εκδηλώσεις.

Επιπλέον, καταγράφηκαν τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα του ιού σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε χώρες του εξωτερικού (τρία στην Αλβανία και ένα στην Αυστρία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση. Για δύο ακόμη κρούσματα, με σύνθετο ιστορικό ταξιδιών, εκκρεμεί η διερεύνηση για το αν πρόκειται για εισαγόμενα ή εγχώρια περιστατικά.

Η επιδημιολογική επιτήρηση συνεχίζεται, με τις υγειονομικές αρχές να παρακολουθούν στενά την εξάπλωση του ιού και να ενισχύουν τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM