Ιωάννα Παλαιοσπύρου: «Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ- Δεν μπορώ να κάνω πίσω»

Ιωάννα Παλαιοσπύρου: «Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ- Δεν μπορώ να κάνω πίσω» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

«Πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα» είπε η Ιωάννα Παλαιοσπύρου, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία».

«Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ. Και λέω ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει» είπε κατά την εκδήλωση την οποία διοργάνωσε στο Τελλόγλειο, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία» του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

«Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά, που βρίσκομαι εδώ σήμερα, αλλά και μία αναγνώριση. Και ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση που μου απηύθυναν, να παρακολουθήσω και να συμμετέχω στην εκδήλωση για την ψυχική υγεία, που είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα - και νομίζω μας ακουμπάω όλους» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της ότι όλη η Ελλάδα θα μιλάει για αυτήν κι ότι θα εισπράξει τόση αγάπη από τον κόσμο, που θα την καθιστούσε παράδειγμα προς μίμηση.

«Εγώ, ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου. Αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το ότι μέσα από όλο αυτό το πολύ άσχημο, έχει βγει κάτι όμορφο για πολλούς ανθρώπους» είπε.

Στην ερώτηση από πού άντλησε το σθένος, απάντησε πως όλο αυτό θεωρεί ότι είναι λίγο σύνθετο. 

«Δηλαδή η δύναμη προήλθε σίγουρα από τον χαρακτήρα μου κι από την ψυχή μου πιστεύω. Αλλά πήρα δύναμη και από την οικογένειά μου και από τους γιατρούς.

»Έχω λάβει απίστευτη υποστήριξη, πάρα πολλή υποστήριξη κυρίως από τον κόσμο. Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ και λέω, ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα».

«Στο πρόσωπο της Ιωάννας και όχι μόνο, επιβραβεύουμε, κλίνουμε το κεφάλι μας ευλαβικά, λέμε ένα μεγάλο μπράβο και ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο, να μπορέσει να ακολουθήσει αυτά τα βήματα ψυχής, γενναιότητας και θάρρους» σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Η διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία» του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εύχαρις Παναγοπούλου, χαρακτήρισε την Ιωάννα Παλαιοσπύρου και δύο ακόμα μαθητές που βραβεύτηκαν ως παραδείγματα δύναμης ψυχής, αλλά και παραδείγματα προς μίμηση.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ