Ιερώνυμος για αποτεφρωτήρια: Δεν θα γίνουμε χωροφύλακες να επιβάλλουμε τη γνώμη μας με το βούρδουλα

Ιερώνυμος για αποτεφρωτήρια: Δεν θα γίνουμε χωροφύλακες να επιβάλλουμε τη γνώμη μας με το βούρδουλα Facebook Twitter
4

Την θέση της Εκκλησίας για την καύση των νεκρών, εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη κ. Μάξιμου.


Ο αρχιεπίσκοπος είπε, ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στην επιλογή και την ευθύνη των πράξεων του, ενώ ξεκαθάρισε πως η Εκκλησία, δεν επιδιώκει να επιβάλλει την άποψή της, «με τον βούρδουλα ή τη βία». Ειδικότερα, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η Εκκλησία, δεν είναι χωροφύλακας, είναι πατέρας, είναι η μάνα, έχει ένα τρόπο ζωής, παράδοση διδασκαλία, λέει αυτό είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί να γίνει χωροφύλακας και να πάρει το βούρδουλα και με την βία να φέρει, να επιβάλει κάτι, γιατί είναι έξω από την διδασκαλία της. Ο ίδιος ο Χριστός μας είπε όποιος θέλει να έρθει κοντά μου, ας έρθει.
Αυτή είναι η αρχή. Αλλά επειδή, πολλά μας πληγώνουν από διάφορες προχειρότητες σε αυτό τον τόπο και γι αυτό, λόγω έλλειψης σοβαρότητας και συνέσεως, έχουμε φτάσει εδώ αυτό τον τόπο, εμείς θα μείνουμε στις αρχές μας και θα υποστηρίξουμε αυτό που λέει η Εκκλησία».


Ο κ. Ιερώνυμος κατηγορηματικά τόνισε, πως δεν είναι επιθυμητό να γίνει «ανάμειξη» αποτεφρωτηρίων και χριστιανικών κοιμητηρίων. Παράλληλα, προέτρεψε τους δημάρχους που επιθυμούν να προχωρήσουν σε λειτουργία αποτεφρωτηρίων, να αναζητήσουν άλλες εκτάσεις και χωράφια μακριά από τα κοιμητήρια.


Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, θα βρίσκεται και αύριο στα Ιωάννινα, για να επισκεφθεί μοναστήρια της περιοχής, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί για τους αγιογράφους της Βοιωτίας του 16ου και 17ου αιώνα, καθώς ορισμένοι από αυτού, έχουν βάλει τη σφραγίδα τους, σε μοναστήρια του Νησιού, της Κράψης και της Κληματιάς.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Είπαμε, να γίνουν αποτεφρωτηρια αφου το θέλει ο λαός αλλα ας μην προκαλεί την εκκλησία βάζοντας τα δίπλα, αυτό λέγεται ελάχιστος σεβασμός!!!
Αν το σχόλιο είναι σατιρικό απλά επιβεβαιώνει τον νόμο του Poe. Αν όχι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πολιτεία θα έπρεπε να ανησυχεί για τις ευαισθησίες της πιο ευνοημένης κάστας ανθρώπων από το Βυζάντιο και μετά. Τα νεκροταφεία είναι δημοτικές εκτάσεις που ανήκουν και συντηρούνται από τους δημότες ανεξαρτήτως θρησκείας ή πίστης. Αν δεν αρέσει στην εκκλησία ας κάνει τα δικά της - έχει ένα σωρό εκτάσεις άλλωστε.
'αρχηγέ' τα κοιμητήρια δεν είναι της ελλήσίας αλλά των Δήμων, άρα λοιπόν όσοι πιστοί ορθόδοξοι έχουν πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να καούν μετά θάνατον, να αναζητήσουν εκείνοι άλλες εκτάσεις και χωράφια μακριά από τα κοιμητήρια. ίσως η εκκλησία να δώσει τέτοιες εκτάσεις για 'χριστιανούς' που δεν θέλουν να είναι κοντά σε αποτεφρωτήρια. οι Δήμοι και οι δημώτες πληρώνουν για όλα και για τα κοιμητήρια, δεν τα πληρώνετε εσείς.