Η σημαία της συριακής αντιπολίτευσης υψώθηκε στην πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα

Η σημαία της συριακής αντιπολίτευσης υψώθηκε στην πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Η σημαία της συριακής αντιπολίτευσης υψώθηκε στην πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα, λίγες ώρες αφότου οι δυνάμεις του ετερόκλτιτου συνασπισμού των ανταρτών δήλωσαν ότι κατέλαβαν τη Δαμασκό.

Τουλάχιστον τρεις άνδρες εισήλθαν στην πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα και ξεδίπλωσαν τη σημαία, η οποία εθεάθη να κρέμεται από την οροφή του κτιρίου, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Ένας άνδρας εθεάθη στο μπαλκόνι της πρεσβείας να κρατάει ένα πορτρέτο του Μπασάρ αλ Άσαντ και να φωνάζει "δικτάτορα". Σύροι που κατέφυγαν στην Ελλάδα όταν εγκαθιδρύθηκε το καθεστώς του αλ Άσαντ το 1970 ήρθαν στην πρεσβεία για να γιορτάσουν. "Είκοσι τέσσερα εκατομμύρια Σύροι δεν κοιμήθηκαν όλη τη νύχτα", δήλωσε ο Nader Halbouni, υψηλόβαθμο στέλεχος της συριακής κοινότητας στην Ελλάδα.

Δεκάδες χιλιάδες Σύροι κατέφυγαν στην Ελλάδα κατά το μαζικό μεταναστευτικό κύμα του 2015, οι περισσότεροι από αυτούς με στόχο να φτάσουν στη Γερμανία και σε άλλα πλούσια κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, περισσότεροι από 15.000 Σύροι έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM