Η ΠτΔ στέλνει μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων αγκαλιά με την γάτα του Προεδρικού Μεγάρου

Η ΠτΔ ποζάρει με την γάτα του Προεδρικού Μεγάρου και στέλνει μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναρτώντας φωτογραφίες με την γάτα του Προεδρικού Μεγάρου, Καλυψώ.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υιοθέτησε το αδέσποτο γατάκι το 2020 από την Κάρπαθο και σήμερα γιορτάζει την ημέρα έχοντας την Καλυψώ αγκαλιά.

«Κάποτε ήταν φίλοι μας, μέλη της οικογένειάς μας, σύντροφοι στις ώρες της χαράς ή και της θλίψης μας. Ώσπου, μια μέρα, διαπιστώσαμε ότι δεν χωρούν στην πιεσμένη καθημερινότητά μας. Ότι κουραστήκαμε να τα φροντίζουμε. Ότι τα βαρεθήκαμε.

»Ότι μεγάλωσαν πια κι έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Και τα εγκαταλείψαμε γιατί μας δέσμευαν, μας περιόριζαν, μας επιβάρυναν. Τα αφήσαμε στην τύχη τους, όταν δεν τα σύραμε στο ιατρείο για μια εσπευσμένη και πρόωρη ευθανασία.

»Χιλιάδες σκύλοι και γάτες, παρατημένοι από τα αφεντικά τους, περιφέρονται αδέσποτοι στις γειτονιές και τις εξοχές μας, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια μας και αντιμετωπίζοντας, πολλές φορές, τη σκληρότητα των ανθρώπων.

»Όσο κι αν τα φιλοζωικά σωματεία, πολλά απ’ αυτά στελεχωμένα από εθελοντές, εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων, τα κατοικίδια χρειάζονται τον άνθρωπο όχι μονάχα για να τα ταΐσει ή να τα περιθάλψει, αλλά και για να τους αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του, να τα αγαπήσει.

»Κι εκείνα θα ανταποδώσουν με άκρα ανιδιοτέλεια την αγάπη του, στο πολλαπλάσιο.

»Σήμερα, παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων, ας υιοθετήσουμε με υπευθυνότητα ένα κατοικίδιο από τα εκατοντάδες που στερήθηκαν την εστία τους. Η ευγνωμοσύνη, η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη που θα πάρουμε ως αντάλλαγμα, είναι δώρο ανεκτίμητο» έγραψε στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδεύοντάς την με διάφορες φωτογραφίες μαζί με την γάτα της.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ