Η λούφα των πλουσίων

Η λούφα των πλουσίων Facebook Twitter
0

Μια λεπτομέρεια που λέει πολλά: Σήμερα που η Αθήνα ζει οδυνηρές στιγμές, η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι στο Μονακό για τους γάμους τους Αλβέρτου.

Φυσικά, όλον αυτόν τον καιρό δεν έβγαλε μιλιά –όπως και το σύνολο των ελλήνων μεγιστάνων. Δεν μίλησε καν για τα 10 δις με τα οποία επιβάρυνε τον αρχικό προυπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, και για τον οποίο ποτέ δεν λογοδότησε –συμβάλλοντας στην χρεοκοπία ενός έθνους προκειμένου να κάνει το προσωπικό της παιχνίδι.

Αν λοιπόν αυτή, που συμπαρέσυρε μια ολόκληρη κυβέρνηση σε ένα καπρίτσιο αχανούς κατασπατάλησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, δεν βάζει το χέρι στη τσέπη να βοηθήσει το έθνος τώρα –τί να περιμένουμε από τους άλλους; Από όλους αυτούς που πλούτισαν στο ημίφως του νόμου και τώρα ποιούν τη νήσσα, ζώντας την ίδια προκλητική ζωή που πάντα ζούσαν;

Σε αυτή την κρίσιμη ζωή του τόπου, πού είναι ο Βαρδινογιάννης; Οι Αγγελόπουλοι; Ο Κόκκαλης; Ο Μπόμπολας; Ο Οικονόμου; Οι εφοπλιστές; Οι δικαίως και αδίκως πλουτίσαντες σε όλα τα μεγάλα φαγοπότια;

Ή και οι άλλοι. Οι ‘πεφωτισμένοι’. Οι ‘φιλάνθρωποι’. Οι ‘φιλοπάτριδες αστοί’.

Απλώς λουφάρουν. Όλοι. Δεν έχουν καν τη ντροπή να γυρίσουν μέρος από τα κλεμμένα. Διότι αυτοί επωφελήθηκαν πολλαπλάσια από τα πελατάκια τους –τους πολιτικούς.

Πού είναι σήμερα;

Είναι στο γάμο του Αλβέρτου. Στη βίλα τους στην Μύκονο. Στο εβένινο γραφείο τους με τους (φριχτούς) πίνακες του Φασιανού.

Και το κράτος, υποτελές πάντα στο μεγάλο χρήμα, δεν θέλει να τους ενοχλεί. Όσο το αφορολόγητο των πληβείων μπορεί να πέσει στις 8 χιλιάδες από τις δώδεκα!

Πώς να μην αγανακτίσει ο κόσμος; Πώς να μη θέλει να διαλύσει αυτό που τον διέλυσε;

Όλοι στο Σύνταγμα!

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ