Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σχεδίαζε να ανατινάξει ασθενοφόρο με στόχο αστυνομικούς

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σχεδίαζε να ανατινάξει ασθενοφόρο με στόχο αστυνομικούς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σχεδίαζε αιματηρή τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών με «ασθενοφόρο-βόμβα» γεμάτο εκρηκτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει πως τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» φέρεται να σχεδίαζαν αιματηρή τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων αλλά και τις επετείους Πολυτεχνείου και δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για να το πετύχουν θα χρησιμοποιούσαν ασθενοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο) και ΤΝΤ, ώστε να λειτουργήσει ως «δούρειος ίππος» και να μην κινήσει υποψίες, σταθμεύοντας κοντά σε αστυνομική υπηρεσία.

Το σενάριο καλούνται να επιβεβαιώσουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μέσω του πλήθους χειρόγραφων και ηλεκτρονικών ευρημάτων στη γιάφκα, ενώ ενδεικτική της επικίνδυνης ένδειξης είναι η δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας: «Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε». 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» θα αναβάθμιζε ακόμη περισσότερο τη δράση της και θα γινόταν ένα κράμα «Επαναστατικού Αγώνα» και «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» μαζί, ενώ η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει την περίπτωση η συγκεκριμένη επωνυμία να έπαιρνε τη σκυτάλη από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και να δρούσε με συνδυαστικές τρομοκρατικές ενέργειες, χρησιμοποιώντας πολεμικά καλάσνικοφ αλλά και ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς σε παγιδευμένα οχήματα.

Σημειώνεται ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» προέβη σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα- η μία στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και η δεύτερη τον Απρίλιο του 2014 στην οδό Αμερικής 4, όπου βρίσκονταν η Τράπεζα της Ελλάδος, γραφεία του εκπροσώπου του ΔΝΤ και γραφεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι συλληφθέντες εξέλισσαν την τρίτη και πιο επικίνδυνη φάση της νεο-τρομοκρατίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM