Η Βίκυ Σταμάτη προσέφυγε στο ΣτΕ για «πάγωμα» της καταβολής εγγύησης

Η Βίκυ Σταμάτη προσέφυγε στο ΣτΕ για «πάγωμα» της καταβολής εγγύησης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
2

Να διατηρηθεί το καθεστώς αναστολής καταβολής των εγγυήσεων που εφαρμόστηκε λόγω των capital controls το τελευταίο τρίμηνο, ζητά από το ΣτΕ μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Παγορόπουλου, η Βίκυ Σταμάτη.

 

Η κα Σταμάτη αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που «πάγωνε» την καταβολή εγγυήσεων, καθώς δε μπορούσε να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας.

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης,ζητά τώρα, εντός πέντε ημερών, από τη λήξη ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης, να καταβληθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα ποσά της εγγυοδοσίας που έχουν επιβληθεί σε όσους αποφυλακίστηκαν αυτό το διάστημα. Η εγγύηση της κας Σταμάτη ήταν 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Στις αιτήσεις που κατέθεσε στο ΣτΕ, ο συνήγορος της κ. Σταμάτη, υποστηρίζει πως η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης περί μη παράσταση ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης είναι αυθαίρετη και άνευ αντικρίσματος, από τη στιγμή μάλιστα που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ τα capital controls που δυσχεραίνουν τη συγκέντρωση και την καταβολή χρηματικών ποσών.

Παράλληλα, ο συνήγορος της κ. Σταμάτη ζήτησε επίσης την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ