Η απάντηση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ για το επεισόδιο με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη

Η απάντηση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ για το επεισόδιο με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτ.: Κύα Τζήμου / Parallaxi.gr
5

Με ανακοίνωσή τους στη σελίδα ΔΙΑΣ in Action στο Facebook οι αστυνομικοί που συνέλαβαν μετά από καταγγελία τον καστανά της Πλατείας Αριστοτέλους απαντούν στις επικρίσεις:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, έγινε ένα επεισόδιο που πήρε μεγάλη έκταση και βρήκε την ευκαιρία ο καθένας να αποδείξει την (χωρίς κόστος) ευαισθησία του.
Στην πλατεία Αριστοτέλους λοιπόν υπήρχε ένας πλανόδιος πωλητής που πουλούσε κάστανα. Έγινε μια καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε άδεια και στάλθηκε εκεί μια Ομάδα ΔΙ.ΑΣ να ελέγξει αν αυτό ισχύει. Τελικά η καταγγελία είχε βάση. Ο παράτυπος ηλικιωμένος συμπολίτης μας άρχισε να φωνάζει και να ωρύεται, μέχρι που μετά από λίγο λιποθύμησε και δέχθηκε τις Ά βοήθειες από ασθενοφόρο που κάλεσαν οι αστυνομικοί.
Σήμερα παρατηρούμε την αγανάκτηση πολλών, όχι κατά εκείνου που παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες... αλλά εναντίων εκείνων που έχουν υποχρέωση να τους επιβάλουν.


Να δούμε λοιπόν μερικά δεδομένα:

 

1) Οι αστυνομικοί πήγαν εκεί έπειτα από καταγγελία συμπολίτη μας. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό σημαίνει ότι "χρεώθηκαν" ένα σήμα, και είναι υπόλογοι για την έκβαση του την οποία πρέπει να αιτιολογήσουν στην ημερήσια αναφορά τους.

2) Όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν προφανώς ότι ο συγκεκριμένος πωλητής δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Όπως είχαν υποχρέωση τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει στο τμήμα και ότι τα παράνομα προϊόντα πρέπει να κατασχεθούν.

3) Τότε εκείνος γνωρίζοντας ότι θα έχει κυρώσεις, άρχισε να φωνάζει αρχικά (για να μαζευτεί κόσμος) και μετά λιποθύμησε προφανώς από το άγχος του.

4) Οι αστυνομικοί παρά την αντίδραση του στον έλεγχο (που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αποτελεί αδίκημα), διατήρησαν την ψυχραιμία τους και μάλιστα κάλεσαν ασθενοφόρο ώστε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε όποιο βαθμό ήταν αυτή αναγκαία.

Τώρα λοιπόν όλοι οι αυτόβουλοι κριτές επικρίνουν τους αστυνομικούς επειδή:

 

 

α) Ασχολήθηκαν.
Ξεχνάνε όμως ότι είχαν υποχρέωση αφού υπήρχε καταγγελία.


β) Δεν ασχολούνται με πιο σοβαρά εγκλήματα.
Ξεχνάνε όμως ότι η ύπαρξη μεγαλύτερων ίσως παραβάσεων, δεν δικαιολογεί τις μικρότερες.


γ) Ήταν πολλοί.. 7 αστυνομικοί για ένα καστανά;
Ξεχνάμε όμως ότι εκτός από τον καστανά, υπήρχε γύρω κι ένα σύνολο κόσμου που (όπως έχει γίνει στο παρελθόν) θα μπορούσε να μετατραπεί σε όχλο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο αστυνομικός οφείλει να επιβάλει αυτό που η συλλογική θέληση του λαού μας, εκφρασμένη μέσα από την νομοθετική διαδικασία των αντιπροσώπων του έχει καταρτίσει. Από όσο έχει δείξει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών εφαρμόζει τον νόμο το ΙΔΙΟ, προς ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και προς ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. Ακόμα και όταν αυτό έχει προσωπικό κόστος όπως πχ στην περίπτωση του αστυνομικού που έλεγξε τον πρώην υπουργό.

Η δικαιοσύνη είναι που ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίζει και να δείχνει την επιείκεια όπου χρειάζεται και όχι ο αστυνομικός.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Σε μία χώρα που κανένας νόμος δεν εφαρμόζετε , από το κάπνισμα μέχρι τις τσάντες αν εφαρμοστεί κάποιος όλοι είμαστε εναντίων.Οπότε αν έρθει οι αστυνομία και γράψει όλους αυτούς που κακός καπνίζουν και τους καταστηματάρχες που κακός το επιτρέπουν να πούμε:"αίσχος στην ΔΕΗ δεν κάνετε τίποτα που ρυπαίνει περισσότερο"Γιατί μένουμε Ελλάδα και όλοι ευθυνόμαστε γι' αυτό που είναι η Ελλάδα.
Οι αστυνομικοί είναι εκτελεστικά όργανα της κυβέρνησης.Η σημερινή κυβέρνηση (που πολλοί απο εσάς ψηφίσατε αλλά τώρα το παίζετε τρελίτσα) άλλαξε το νόμο και επιβάλει ΑΥΤΟΦΟΡΟ για τους μικροπωλητές αυτούς αντί για επίπληξη και πρόστιμα όπως ίσχυε με τους προηγούμενους.Ο κάθε αστυνομικός δεν μπορεί να αποφασίζει τι θα κάνει μόνος του, εφαρμόζει το νόμο και τέλος.Τα παράπονα σας λοιπόν κάντε τα σε αυτούς που ψηφίσατε και που "ξεχνάνε" να δηλώσουν 40 σπίτια και 2 εκατομμύρια Ευρω...
Δηλαδή θέλει να μας πει ο ομάδα ΔΙΑΣ ότι δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ καταγγελία για τους παράνομους πωλητές που πουλάνε ιμιτασιον τσάντες και αρώματα μπροστά από καταστήματα τα οποία έχουν την ιδια φυση προιόντων και που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους; ή μήπως γι αυτούς υπάρχει κυβερνητικη διαταγή να μην τους πειράζουν;
Προφανώς και δεν γίνονται καταγγελίες. Γιατί οι καταστηματάρχες είναι αστοί που παραδοσιακά δεν ασκούσαν ποτέ βία και ρουφιανιά. Όλοι οι ρουφιάνοι ήταν πάντα μικροπωλητές, περιπτεράδες και θυρωροί, άνθρωποι δηλαδή που η πλειοψηφία, τους θεωρούσε φτωχαδάκια. Και πάντα τους κάρφωναν οι όμοιοι τους, όπως και έγινε και στην περίπτωση αυτή. Θιγμένος δεν ήταν ο ζαχαροπλάστης της γωνίας, αλλά ο απέναντι καστανάς.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ