Ανακοίνωση για τα κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί εξέδωσε το Χαρίσειο Γηροκομείο

 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση η εισαγγελία έχει διατάξει έρευνα. Συνολικά στο γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 14 ηλικιωμένοι θετικοί στον κορωνοϊό. Οι 10 από αυτούς νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα και οι υπόλοιποι είναι απομονωμένοι στη μονάδα Covid του γηροκομείου.

 

Από το σύνολο των ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, οι «τρεις είχαν εμβολιαστεί», εκ των οποίων «ο ένας δεν έχει αναπτύξει αντισώματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γηροκομείου.

 

Έως τώρα στο γηροκομείο έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό 72 ηλικιωμένοι και 28 συνεργαζόμενοι- σε σύνολο 150 απασχολούμενων και φιλοξενούμενων. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου και σύμφωνα με σημερινά αποτελέσματα αντισωμάτων τρεις εκ των εμβολιασμένων ηλικιωμένων δεν ανέπτυξαν αντισώματα, αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Για τους φιλοξενούμενους που δεν εμβολιάστηκαν το γηροκομείο αναφέρει ότι «είτε δεν είχαμε την συναίνεση των ίδιων και των στενών συγγενικών τους προσώπων, είτε παρουσίαζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό τους στο Ίδρυμα, είτε ήταν νεοεισερχόμενοι που δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό».

 

Για τους εργαζόμενους που δεν εμβολιάστηκαν, το Χαρίσειο γηροκομειο αναφέρει ότι «έγιναν συνεχείς οχλήσεις από την διοίκηση για να προβούν σε εμβολιασμό» και διευκρινίζεται ότι «η διοίκηση δεν μπορεί να υποχρεώσει τον οποιοδήποτε εργαζόμενο να εμβολιαστεί». «Είμαστε σε επικοινωνία για να πραγματοποιηθεί εμβολιασμός στους ανεμβολίαστους», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

 

Τέλος, η διοίκηση γνωστοποιεί ότι από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν τα πρώτα οκτώ κρούσματα -στις 3 Μαρτίου κατόπιν μοριακών ελέγχων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ- ακολουθήθηκαν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ οι συγκεκριμένοι ηλικιωμένοι «όλοι ασυμπτωματικοί» απομονώθηκαν στην μονάδα Covid του γηροκομείου και διενεργούνται συνεχείς απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του γηροκομείου, με τήρηση υψηλών μέτρων ασφαλείας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr