Χαρδαλιάς: Τοπικό lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες - Στο «πορτοκαλί» Νάξος και Ροδόπη

Χαρδαλιάς: Τοπικό lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες - Στο «πορτοκαλί» Νάξος και Ροδόπη Facebook Twitter
0

Τοπικό lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως το επίκεντρο της πανδημίας εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. 

«Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή», τόνισε ο ίδιος κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως πρέπει τώρα, άμεσα, να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και στο «πορτοκαλί».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη 29/10 οι περιφέρειες Ιωαννίνων και Σερρών περνούν στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) του επιδημιολογικού χάρτη.

Ταυτόχρονα επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, που περνούν από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3), ενώ στο «πράσινο» (επίπεδο 1) πέφτει η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων στο νησί. 

Τέλος η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο και περνά πλέον στο «κίτρινο», ενώ «οριακή» χαρακτήρισε ο κ. Χαρδαλιάς την κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 32.752, καθώς επίσης 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Παππάς: «Σαφώς και δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό»

LiFO politics / Γιώργος Παππάς: «Σαφώς και δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό»

Ο γιατρός και συγγραφέας του «Ημερολογίου Κορωνοϊού» Γιώργος Παππάς εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί, παρότι «διακηρύξαμε» τη λήξη της πανδημίας, δεν έχουμε ξεμπερδέψει καθόλου μαζί της.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ