Χαρδαλιάς: Ενεργοποιείται «χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας» - Τα 4 επίπεδα κινδύνου

Χαρδαλιάς: Ενεργοποιείται «χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας» - Τα 4 επίπεδα κινδύνου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τη δημιουργία ενός «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας» προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για την ενεργοποίηση ενός «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας» που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας. Πιο αναλυτικά το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της «ετοιμότητας», το δεύτερο της «επιτήρησης», το τρίτο της «αυξημένης επιτήρησης» και το τέταρτο του «αυξημένου κινδύνου».

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, τους δείκτες πληρότητας του Συστήματος Υγείας, και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ινχηλάτησης και της συσχέτισης κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με τους νέους επιδημιολογικούς δείκτες ανά περιοχή και θα παρουσιαστεί αναλυτικά την Παρασκευή. 

«Τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή»

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα, 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά. Σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Παρατήρησε περαιτέρω πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ