«Γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας»

«Γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας» Facebook Twitter
Pixabay
0

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA μετέδωσε πως γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους αλλοδαπούς ηλικίας 13 έως 15 ετών, προ τριετίας.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που επικαλείται αναφορές γειτόνων, όταν οι ίδιοι ρωτούσαν τον σκηνοθέτη για τον λόγο αυτών των επισκέψεων, εκείνος υποστήριζε πως «συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε προσφυγόπουλα.»

Στην έρευνά του, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος διαπίστωσε, όπως λέει, ότι τρεις δομές ανήλικων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρό του με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μέσω κοινωνικού λειτουργού που τον γνώριζε προσωπικά. 

Κατά τον ρεπόρτερ, την περίοδο 2017-2018 υπολογίζεται πως από κάθε δομή πήγαιναν τρία ως τέσσερα προσφυγόπουλα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σκηνοθέτη. 

Άνθρωποι των φορέων με γνώση του προγράμματος δηλώνουν τώρα στον δημοσιογράφο πως, εκείνη την περίοδο, είχαν παρατηρήσει ότι μετά από ορισμένες επισκέψεις στο θέατρο τα παιδιά αρνούνταν κατηγορηματικά να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν τον λόγο, παρά τις εκκλήσεις των κοινωνικών λειτουργών.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα και ορισμένα εξ αυτών βρίσκονται στην Γαλλία. Δύο από τις δομές έκλεισαν πριν από έναν χρόνο

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ