Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το θανάσιμο τροχαίο με την Corvette στην Γλυφάδα, την προηγούμενη εβδομάδα, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 25χρονο. 

 

Ο 40χρονος οδηγός φέρεται να ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του, ότι στο μπαρ που βρισκόταν πριν το δυστύχημα, είχε πιει μόνο αναψυκτικό. Το ίδιο υποστήριξε και η συνοδηγός της Corvette, που είχε εμφανιστεί στις αρχές τέσσερις ημέρες μετά το τροχαίο.

 

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», κατάθεση προσώπου που βρισκόταν μαζί με τον 40χρονο στο μαγαζί το μοιραίο βράδυ ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς αναφέρει ότι ο οδηγός του σπορ αυτοκινήτου είχε καταναλώσει αλκοόλ.

 

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 40χρονος κατέθεσε ότι περπάτησε μερικά χιλιόμετρα και κατόπιν έφυγε με ταξί: «Είμαι ένα άτομο που στο παρελθόν έχει περάσει κρίσεις πανικού. Αυτό που κατάλαβα μόνο ήταν μια σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα, όταν εγώ έκανα δεξιά. Εγινε η σύγκρουση, κατάλαβα ένα χτύπημα με αυτοκίνητο στο πίσω μέρος του δικού μου οχήματος, ανοίξανε οι αερόσακοι και από εκεί και πέρα έπαθα σοκ. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Δεν είδα τίποτα. Δεν κατάλαβα ότι χτύπησα πάνω σε μηχανή, δεν κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο καβάλησε το πεζοδρόμιο και βρέθηκε στον παράδρομο. Ολα μαύρισαν γύρω μου. Θυμάμαι μόνο αποσπασματικά τον εαυτό μου να περπατάει και κάποια στιγμή να παίρνει ένα ταξί».

 

Το γεγονός πως ο οδηγός της Corvette είχε εγκαταλείψει πεζός το αυτοκίνητό του, επιβεβαιώνεται και από κάμερες ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες, που από την πρώτη στιγμή μιλούσαν και για τη συνοδηγό. Η Σήμανση είχε πάρει δακτυλικά αποτυπώματα και DNA από το εσωτερικό της Corvette, και περιμένει την τυπική επιβεβαίωση της παρουσίας των δύο στο αυτοκίνητο. Άλλωστε έχει εξεταστεί υλικό από δεκάδες κάμερες ασφαλείας κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

 

Η υπόθεση βρίσκεται πια στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει εάν θα ασκηθούν ή όχι διώξεις στη συνοδηγό της Corvette ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο που είχε εμπλοκή στη διαφυγή των δύο επιβαινόντων στο πολυτελές όχημα

 

 

Σύμφωνα με το «Έθνος» που επικαλείται την δικογραφία, ο 40χρονος οδηγός της Corvette διασκέδαζε το μοιραίο βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου μαζί με φίλους του σε μπαρ. Με τη φίλη του, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο με σκοπό να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στα βόρεια προάστια. 

 

Η Corvette κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, επιχειρώντας να προσπεράσει ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault, που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα ώστε βρεθεί μπροστά του. Κάνοντας όμως τον ελιγμό για να μπει στη μεσαία λωρίδα, το πίσω δεξί μέρος της Corvette συγκρούστηκε με το μπροστινό αριστερό μέρος του Renault, με αποτέλεσμα η Corvette να πάρει κλίση και ο οδηγός της να χάσει τον έλεγχο.

 

Το αυτοκίνητο ολίσθησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα δεξιά χτυπώντας θανάσιμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Φίλος του θύματος βρισκόταν με τη δική του μηχανή μερικές δεκάδες μέτρα πιο πίσω και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σύγκρουσης.

 

Στην ερώτηση γιατί δεν εμφανίστηκε τις επόμενες ημέρες στην Αστυνομία, όταν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έπαιζαν το θέμα με τον θανάσιμο τραυματισμό του Νάσου, απάντησε ότι ήταν σοκαρισμένος και φοβισμένος. 

 

Από τη δικογραφία προκύπτει πως και η φίλη του περπάτησε από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης φτάνοντας σε ένα κακοφωτισμένο στενό, όπου ήρθε και την παρέλαβε φιλικό της πρόσωπο με αυτοκίνητο, μετά από κλήση της για βοήθεια. Σε αντίθεση με το ζευγάρι που επέβαινε στην Corvette, ο οδηγός του Renault που δεν είχε καμία υπαιτιότητα για το δυστύχημα, σταμάτησε.