Γιάννης Σκαφτούρος: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους δράστες μετά την εκτέλεση

Γιάννης Σκαφτούρος: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους δράστες μετά την εκτέλεση Facebook Twitter
0

Φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου μετά την επίθεση ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Mega, δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, φαίνεται να επιβαίνουν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, την οποία εγκατέλειψαν μετά την επίθεση στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανή 1.200 κυβικών που είχε κλαπεί το 2019 από τον Ασπρόπυργο.

Πληροφορίες που επικαλείται το Mega, αναφέρουν πως τα άτομα αυτά που απεικονίζονται στα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, είναι εκείνα που άνοιξαν πυρ μέσα στην αυλή του σπιτιού του Σκαφτούρου, με αποτέλεσμα ο βαρυποινίτης να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν η κόρη και ο συμπέθερός του.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας και απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Το γεγονός ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται τέσσερα άτομα, τα οποία ταξίδεψαν εκτός Αθηνών, παίρνοντας το ρίσκο αυτή της μετακίνησης, δείχνει ότι επρόκειτο για ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου, το οποίο ελάχιστοι θα μπορούσαν να εκτελέσουν.

Γι΄ αυτό και οι profilers της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν όλες τις υποθέσεις που είχε ο Γιάννης Σκαφτούρος τα τελευταία χρόνια.

Οι έρευνες των αρχών δεν επικεντρώνονται μόνο στην ημέρα της εκτέλεσης Σκαφτούρου, οι αρχές γυρνούν δύο έως τέσσερις μέρες πίσω προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις από και προς την Αττική, όχι μέσω των εθνικών οδών αλλά του ορεινού δικτύου και των παραδρόμων.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η μοτοσικλέτα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη εκτός δρόμου στη διασταύρωση της Χασιάς με τη Στεφάνη αλλά και η μαρτυρία του ανθρώπου με το αγροτικό όχημα, τον οποίο φέρεται να απείλησαν οι εκτελεστές προκειμένου να το πάρουν και να εξαφανιστούν. 

Η μηχανή, η οποία θα εξεταστεί για ίχνη dna και αποτυπώματα, ενδέχεται να αποτελέσει κλειδί για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείται ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς έχει απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα.

Μεταξύ αυτών η εμπλοκή του σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και άλλα ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Γιάννης Σκαφτούρος: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους δράστες μετά την εκτέλεση Facebook Twitter
Φωτ.: Mega

Με πληροφορίες του Mega/ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ