Γεραπετρίτης: Η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε

Γεραπετρίτης: Η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε Facebook Twitter
Γεραπετρίτης: Η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε (Eurokinissi)
0

Η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της συμπρωτεύουσας λόγω κορωνοϊού.

«Είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και νέα μετρά κατασταλτικά και περιοριστικά στη Θεσσαλονίκη» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε και μολονότι είχε φτάσει σε βαρύ επιδημιολογικό σημείο δεν ήχησε το καμπανάκι», ενώ έκανε λόγο και για αμετροέπεια στη διαχείριση της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Ο υπουργός τόνισε πάντως ότι αν δεν υπάρξει ατομική ή συλλογική ευθύνη δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει κανένα μετρό.

Υπογράμμισε δε, ότι το υγειονομικό κομμάτι της πόλης δέχεται μεγάλη πίεση.

Νωρίτερα και δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος  Ζέρβας ζήτησε νέα πιο αυστηρά μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ.

«Δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown» εκτίμησε ο κ. Ζέρβας μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ενώ προανήγγειλε νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα.

»Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

Στόχος, όπως είπε, είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ μιλώντας για τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι καθημερινά, οι δημοτικές αρχές μαζεύουν ακόμα και τετραπλάσιες ποσότητες σκουπιδιών από κοινόχρηστους χώρους.

«Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Η δημόσια υγεία είναι πάνω απ' όλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά. Θα εισηγηθώ λήψη περαιτέρω μέτρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη.», δήλωσε βγαίνοντας από το ΑΧΕΠΑ ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη εκτάκτως σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ