Φωτιές: Πάνω από 808.000 καμένα στρέμματα σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά

Φωτιές: Πάνω από 800.000 καμένα στρέμματα σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Περισσότερα από 800 χιλιάδες στρέμματα έχει κάψει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και τη Δαδιά.

Σύμφωνα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα από την υπηρεσία ταχείας χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και τη Δαδιά, ξεπερνούσε ως χθες τα 808.000 στρέμματα.

Η συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί ο συγκεκριμένος αριθμός καμένων εκτάσεων στον νομό Έβρου. Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως στις φωτιές στον Έβρο οι αναζωπυρώσεις καταγράφονται στα μέτωπα της Λευκίμμης, Λεπτοκαρυάς και στις Τρεις Βρύσες, χωρίς ωστόσο να απειλείται οικιστικό κομμάτι. Τη ίδια ώρα μαίνεται και το μέτωπο της φωτιάς στο δάσος της Δαδιάς, όπου και εκεί, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και να μην περάσει τον οδικό άξονα.

Οι αναζωπυρώσεις στην Ροδόπη εστιάζουν κυρίως στα μέτωπα της Κασσιτεράς και της Κίρκης. Σε ολόκληρο το μέτωπο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα 100 οχήματα, 6 αεροσκάφη, και 4 ελικόπτερα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Ελλάδα / Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Είχε μεταφερθεί με εκτεταμένα εγκαύματα στο 15% του σώματός του και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο - Υπέστη καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν
LIFO NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Γνωστή αθλήτρια ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ελλάδα / Εξάρθρωση κυκλώματος με απάτες: Γνωστή αθλήτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσά τους

Από τον Φεβρουάριο του 2023 εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα μέσω εξελιγμένων τηλεφωνικών μεθόδων και πρόσβασης σε τραπεζικά δεδομένα - Εκτιμάται ότι οι απάτες είναι πολύ περισσότερες από όσες έχουν δηλωθεί
LIFO NEWSROOM