Αντιπεριφερειάρχης Αττικής: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν εμπρησμό σε Βίλια και Κερατέα»

Φωτιές: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν εμπρησμό σε Βίλια και Κερατέα» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Για ενδείξεις εμπρησμού πίσω από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Βίλια και Κερατέα έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς την κατεύθυνση του εμπρησμού» είπε χαρακτηριστικά Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τον Γιώργο Πίκουλα, εκτιμώντας πως «δεν είναι τυχαίο ότι εκδηλώθηκαν φωτιές την ίδια ημέρα και ώρα, στα δυο άκρα της Αττικής, σε δύο  μεγάλα παρθένα δάση, στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου και στο όρος Πατέρα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μαρτυρία για τη φωτιά στην Κερατέα, σύμφωνα με την οποία ένα άτομο που κινούταν με αυτοκίνητο φέρεται να πέταξε κάτι σε έναν κάδο απορριμμάτων. Ο ίδιος είπε ότι η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

Για την κατάσταση στην Κερατέα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι είναι ελεγχόμενη, λέγοντας πως θα υπάρχουν και τις επόμενες ημέρες αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ επισήμανε ότι δεν ο κινδυνεύει ο Εθνικός Δρυμός. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, από τη φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές σε περισσότερα από 10 σπίτια, διευκρινίζοντας πως η αποτίμηση των καταστροφών θα γίνει εντός της ημέρας.

Για ενδείξεις εμπρησμού μιλούν και οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής και Μάνδρας

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια. Σημειώνεται, ότι χθες με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης έκανε λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.


Για εμπρησμό σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί στη θέση Μαρκάτι της Κερατέας μίλησε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ