Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος χωρίς όρους ο δήμαρχος Ραφήνας μετά την απολογία του

Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος χωρίς όρους ο δήμαρχος Ραφήνας μετά την απολογία του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, μετά την απολογία του στον ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Ο κ. Μπουρνούς είναι αντιμέτωπος για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, μαζί με άλλους 19 κατηγορούμενους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αρμόδιες υπηρεσίες, που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέπτυξε τους ισχυρισμούς του έναντι όσων του αποδίδονται.

«Καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες. Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στόχος μας είναι αυτός, μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας. Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό», δήλωσε η κ. Μπουρνούς μετά το πέρας της απολογίας του.

Από την ανάκριση «γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια», δήλωσε ο συνήγορος του δημάρχου, Θρασύβουλος Κονταξής, ενώ συμπλήρωσε πως ο εντολέας του και η οικογένεια του υπήρξαν θύματα της πυρκαγιάς καθώς κάηκε το σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, έπειτα από την απολογία του την Τετάρτη για τη φονική πυρκαγιά. Στην απολογία του, που κράτησε περισσότερες από 4 ώρες σύμφωνα με το Star, ο κ. Ψινάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας, ενώ κατέθεσε υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM