Απεργία την Πρωτομαγιά

Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλ. ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης

Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλ. ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης Facebook Twitter
Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλ. ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης (Eurokinissi)
0

Ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλ. ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μετά την απολογία του για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή 102 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Star, η απολογία του διήρκησε περισσότερες από τέσσερις ώρες. Κατά τη διάρκειά της ο Ηλίας Ψινάκης υποστήριξε ότι ο Δήμος είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας πριν από τη φονική πυρκαγιά.

Επισήμανε ακόμα ότι ο μηχανισμός του δήμου ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα της πυροσβεστικής.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είπε ότι η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς δεν επιχείρησαν κατά την πρώτη ώρα της εκδήλωσής της εναέρια μέσα.

«Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ο,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ό,τι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις» δήλωσε λίγο πριν αποχωρήσει ο Ηλίας Ψινάκης.

«Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής» τόνισε ο ένας δικηγόρος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο Δημητρης Κουσουρής, επίσης δικηγόρος του Ηλία Ψινάκη πρόσθεσε, ότι «με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύει δυτικό».

Ο Ηλίας Ψινάκης μαζί με άλλα 19 πρόσωπα ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Είχε λάβει ήδη προθεσμίες για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή της υπόθεσης, Αθανάσιου Μαρνέρη.

Για την πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά των 20 κατηγορουμένων, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κ.α για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Μετά την σημερινή απολογία του Ηλία Ψινάκη, αναμένεται να ακολουθήσει την ερχόμενη Παρασκευή η απολογία του Ευάγγελου Μπουρνούς και της Ρένας Δούρου στις 14 Οκτωβρίου.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ