Χωρίς ενεργά μέτωπα είναι πλέον η φωτιά που καίει εδώ και πέντε ημέρες στην Κορινθία, αλλά τυπικά παραμένει σε εξέλιξη, σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr. 

 

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει οριοθετηθεί», λέει η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως για την ώρα δεν έχει εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής όλων των προηγούμενων ημερών, καθώς για αυτή τη διαδικασία απαιτείται αξιολόγηση από το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού «κλείσει» το συμβάν και ελεγχθεί πλήρως η πυρκαγιά. 

 

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 61 οχήματα.  

 

Φωτιά στην Κορινθία: Πέντε ημέρες μετά, καίνε ακόμη διάσπαρτες εστίες - Χωρίς ενεργό μέτωπο
EUROKINISSI

 

Φωτιά στην Κορινθία: Πέντε ημέρες μετά, καίνε ακόμη διάσπαρτες εστίες - Χωρίς ενεργό μέτωπο
EUROKINISSI

 

Η φωτιά είχε ξεσπάσει περί τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στις Κεχριές. Καθώς εξαπλωνόταν τα προηγούμενα 24ωρα, εκκενώθηκαν οικισμοί, ένα οικοτροφείο ΑμεΑ και μία κατασκήνωση.

 

«Παραμένουν διάσπαρτες, μικρότερες εστίες σε μία μεγάλη περιοχή. Αφού σβηστούν όλες οι εστίες θα πρέπει να γίνει διαβροχή και θα παραμείνουν οχήματα, καθώς η βλάστηση είναι πυκνή κατά σημεία», εξήγησε στο LiFO.gr άλλη πηγή της πυροσβεστικής. Κάποιες από τις εστίες είναι σε δυσπρόσιτα σημεία. 

 

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Πελοπόννησο, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και νησιά Ιονίου.