ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Προληπτική εκκένωση οικισμού

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Προληπτική εκκένωση οικισμού Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλονιά και για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η απομάκρυνση κατοίκων της περιοχής στην οποία έχει ξεσπάσει. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Ελειού- Πρόνων με απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, αποφασίστηκε η οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή Καπανδρίτι, λόγω της «πολύ επικίνδυνης πυρκαγιάς». 

Ο κ. Μιχαλάτος τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ότι η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη «λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας». Η εκκένωση γίνεται κατόπιν εισήγησης του διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, συμπλήρωσε. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή ενισχύθηκαν. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 38 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και οχτώ οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Επίσης επιχειρεί αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου τμήματος δυτικής Ελλάδας, ενώ στο νησί αναμένονταν 14 πυροσβέστες και 7 οχήματα που θα φτάσουν ακτοπλοϊκώς από την Πάτρα και την Κυλλήνη. 

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM