Οκτώ κοντέινερ καταστράφηκαν από φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στο Αίγιο, ενώ τέσσερις άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα κατά την διάρκεια της κατάσβεσης και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, «τα περισσότερα από τα κοντέινερ που καταστράφηκαν ήtαν άδεια, ή χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι». Όσον αφορά τις δύο οικογένειες που έμειναν χωρίς στέγη λόγω της φωτιάς, ο δήμος «θα αναλάβει εκείνα που πρέπει».

 

Σχετικά με τον καταυλισμό, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «λειτούργησε μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το Αίγιο τον Ιούνιο του 1995 σε ακίνητο που ανήκει σε ίδρυμα και σήμερα εξακολουθούν να κατοικούν νόμιμα μέσα σε αυτόν, περίπου 25 οικογένειες». Επίσης, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «ο δήμος έχει προσφερθεί να νοικιάσει σπίτια για να μείνουν αυτές οι οικογένειες και μάλιστα να πληρώνει το ενοίκιο για πέντε χρόνια».

 

Τα κοντέινερ που υπάρχουν μέσα στον καταυλισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο φθάνουν τα 40 και ανήκουν στην υπηρεσία αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. «Έχουμε ζητήσει με συνεχή έγγραφα να απομακρυνθεί ο καταυλισμός από το Αίγιο, διότι εκπλήρωσε τον σκοπό για τον οποίο είχε δημιουργηθεί», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr