Folli Follie: Σε δίκη ο Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας

Folli Follie Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών παραπέμπονται ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας για την καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ολιγωρία να λάβει δραστικά μέτρα προστασίας των μετόχων της εταιρείας Folli Follie τον Μάιο του 2018, οπότε ήρθε στη δημοσιότητα έκθεση που αμφισβητούσε την ευρωστία που παρουσίαζε ο Όμιλος.

Παράλληλα, αποδίδει το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος στον επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Ομίλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και στον διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας.

Με κλητήριο θέσπισμα που εκδόθηκε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά , οι τρεις κατηγορούμενοι καλούνται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση που ερεύνησε ο εισαγγελικός λειτουργός σε δύο φάσεις.

Η υπόθεση αποτελεί σκέλος της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί μετά από καταγγελίες αλλά και μήνυση επενδυτών του Ομίλου, οι οποίοι καταλόγιζαν αδράνεια των εποπτικών αρχών στον έλεγχο των οικονομικών της εταιρείας τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την πραγματική οικονομική θέσης της Folli Follie. Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο από τις εισαγγελικές Αρχές, καθώς κρίθηκε πως δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να καταδεικνύουν παράλειψη ελέγχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σκέλος της δικογραφίας που αρχειοθετήθηκε, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών και του εισαγγελέα Εφετών, αφορούσε τη μήνυση επενδυτών για τη μη έγκαιρη παρέμβαση της Επιτροπής, με μέτρα αναστολής διαπραγμάτευσης μετοχής κ.α, τον Μάιο του 2018, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφερόταν πως κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group δεν είναι ακριβή και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική οικονομική θέση του Ομίλου η οποία δεν ήταν τόσο καλή όσο εμφανιζόταν.

Ωστόσο, η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τη δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών αρχείων που συνέλεξε η ελεγκτική εταιρεία PriceWaterhouseCoopers, στα οποία ο κατηγορούμενος πλέον διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie εμφανίζεται μετά την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου να ενημερώνει τον συγκατηγορούμενο του στην υπόθεση Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για τις κινήσεις που έχουν γίνει σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, ώστε η εταιρεία να κερδίσει χρόνο και να «λήξει ομαλά» η διαδικασία ελέγχων για τα οικονομικά της εταιρείας.

Μετά τη νέα έρευνα, ο εισαγγελέας φαίνεται να κρίνει ότι από το υλικό που μελέτησε φέρεται να προκύπτουν ενδείξεις ότι ο τότε επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αδράνησε να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να μην προκληθεί ζημιά στους μετόχους της εταιρείας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν δικαίωμα αφού παραλάβουν το κλητήριο θέσπισμα και εντός 15 ημερών να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM