Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Αθώος ο Γιάννης Μπουτάρης και έξι ακόμη κατηγορούμενοι

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Αθώος ο Γιάννης Μπουτάρης και έξι ακόμη κατηγορούμενοι Facebook Twitter
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Αθώοι ο Γιάννης Μπουτάρης και έξι ακόμη κατηγορούμενοι (Eurokinissi)
0

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε μέλη παλιότερης διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για υπηρεσιακή απιστία.

Η πράξη αφορούσε την περίοδο 2011-2014 ενώ ο κ. Μπουτάρης παραπέμφθηκε ως πρώην πρόεδρος του καλλιτεχνικού φορέα.

Μαζί του παραπέμφθηκε και ο επί σειρά ετών διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης, όπως επίσης πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης. όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφερόταν σε «διπλές αμοιβές», που φέρεται να είχε λάβει ο κατηγορούμενος διευθυντής, αλλά και σε «παράνομα επιδόματα», με τα οποία αμείβονταν δύο υπάλληλοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ζημία για το Δημόσιο προσδιορίστηκε σε πάνω από 120.000 ευρώ, ενώ στους κατηγορούμενους - μέλη της διοίκησης, καταλογίστηκαν επί μέρους χρηματικά ποσά ανάλογα με το διάστημα της θητείας τους.

Τελικά, με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για αμοιβές που αφορούσαν υπηρεσίες που προσφέρθηκαν, το δικαστήριο κατέληξε σε αθωωτική απόφαση.

Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και δικάστηκαν δια πληρεξούσιων δικηγόρων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ