Φανάρι για την είσοδο στη Βουλή μετά το τροχαίο δυστύχημα με τον 23χρονο

Βουλή: Βάζουν φανάρι στην είσοδο της Βουλής Facebook Twitter
eurokinissi
0

Στην απαγόρευση αριστερόστροφης εισόδου στη Βουλή για όσους κινούνται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, παρουσία ή μη τροχονόμου, προχώρησε από σήμερα η Βουλή για το σύνολο υπουργών και βουλευτών, μετά το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, εχθές η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Αττικής, εισηγούμενη για πρώτη φορά  την τοποθέτηση αριστερόστροφων σηματοδοτών στη Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να διευκολύνονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν αριστερά προς το Μέγαρο της Βουλής.

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετική εισήγηση και τεκμηρίωση από την Τροχαία υπέρ της εγκατάστασης φωτεινού σηματοδότη στο σημείο, καθώς τα σχετικά αιτήματα της Βουλής το 2012 και 2014 προς την Περιφέρεια είχαν απορριφθεί ενώ ανάλογο το 2020 προς την Τροχαία δεν είχε απαντηθεί.  

Την ίδια ώρα, έρευνα για τη διαρροή στον Τύπο βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή του τροχαίου μπροστά στη Βουλή, έχει διαταχθεί στη Βουλή, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, καθώς κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται για υποκλοπή που έγινε εντός του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός αυτό ταυτοποιείται από τη συσκευή από την οποία παίζει το υλικό και φαίνεται να πρόκειται για οθόνες της ΥΑΒΕ (Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής Ελλήνων).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ