Ευρεία σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για τον καύσωνα - Χαρδαλιάς: Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τους εργαζομένους

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για τον καύσωνα - Χαρδαλιάς: Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τους εργαζομένους Facebook Twitter
Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τον καύσωνα υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και παρουσία όλων των εμπλεκομένων πραγματοποιείται στις 11:30 στο κέντρο επιχειρήσεων, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 


Ο ίδιος χαρακτήρισε τον καυσωνα που βιώνει η χώρα «άλλο ένα ακραίο φαινόμενο που δεν είναι αποκομμένο από τη συνολική απειλή της κλιματικής απειλής», προσθέτοντας πως υπάρχουν σχέδια στους δήμους και τις περιφέρειες για την αντιμετώπισή του

«Υπάρχουν σχέδια, δεν είναι μόνο ο καύσωνας, αλλά και το πώς συνδέεται με το ζήτημα των πυρκαγιών», εξήγησε ο ίδιος. 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τους εργαζόμενους, χωρίς όμως να επεκταθεί, σημειώνοντας πως «αυτό θα προκύψει, δεν θέλω να προκαταλάβω».


Ερωτηθείς για το αν θα γίνουν τροποποιήσεις στην ώρα προσέλευσης ή μειώσεις στο ωράριο των εργαζομένων ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών και όσοι δίνουν τον αγώνα τους εκτός γραφείων θα πρέπει και οι επιχειρήσεις και όλοι να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για περισσότερες ευκαιρίες ξεκούρασης και δροσιάς στους εργαζόμένους τους».


Πρόσθεσε δε, πως υπάρχουν μέτρα που προβλέπονται στις εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Εσωτερικών και γι’ αυτό στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ