Εξαδάκτυλος για 4η δόση εμβολίου: Η συμβουλή στις ηλικίες 30-60 πρέπει να είναι ατομική

Εξαδάκτυλος για 4η δόση: Η συμβουλή για τις ηλικίες 30 έως 60 πρέπει να είναι ατομική Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Για την αναγκαιότητα ή μη της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Ο κ. Εξαδάκτυλος κάλεσε τους πολίτες να συνεννοηθούν με το γιατρό τους αναφορικά με το αν θα πρέπει να κάνουν την ενισχυτική, τέταρτη δόση του εμβολίου.

«Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό με 4η δόση των ανθρώπων που είναι από 30 έως 60 δεν είναι ένα απλό πράγμα για να πούμε κάντε το ή μη το κάνετε. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζεται να το κάνουν και δεν είχαν τη δυνατότητα γιατί ήταν 59 ετών για παράδειγμα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι 35-40 και δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν γιατί έχουν νοσήσει και έχουν κάνει τρεις δόσεις. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι σε μικρή ηλικία που ενδεχομένως πρέπει να το κάνουν», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η συμβουλή από εδώ και πέρα για αυτές τις ηλικίες δεν μπορεί παρά να είναι ατομική», πρόσθεσε. 

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «από παρανόηση εγκαταλείψαμε το πιο απλό και το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας που είναι η χρήση της μάσκας».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «αναστρέψιμη» τη διασπορά του κορωνοϊού τονίζοντας ότι «μετά από δυόμιση χρόνια ξέρουμε όλοι πώς προστατεύεται η υγεία μας και το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τη μετάδοση».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ