Εξαδάκτυλος: Δεν έχουμε περιθώριο - Να κλείσουν τα σχολεία για να μην γίνουμε Πορτογαλία

Εξαδάκτυλος: Δεν έχουμε περιθώριο - Να κλείσουν τα σχολεία για να μην γίνουμε Πορτογαλία Facebook Twitter
Εξαδάκτυλος: Δεν έχουμε περιθώριο - Να κλείσουν τα σχολεία για να μην γίνουμε Πορτογαλία (Eurokinissi)
0

Τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί σε Πορτογαλία εξαιτίας της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα τα σχολεία.

Την Παρασκευή πρέπει να αποφασιστεί να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, δεν έχουμε περιθώριο 'να το δούμε'. Δεν έχουμε περιθώριο να το ξαναδούμε. Nα κλείσουν τα σχολεία. Κράτει μηχανές και 'όπισθεν ολοταχώς' για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας. Eχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε» τόνισε.

«Από Δεύτερα κλειστές όλες οι βαθμίδες. Και ανοιχτό το εμπόριο αν μπορέσουμε να το κρατήσουμε λόγω οικονομίας, ειδάλλως αναγκαστικά να περιορίσουμε κι αυτό» είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ξεκαθάρισε δε ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. «Δεν μπορούμε να τους παρερμηνεύσουμε και να μην πάμε στην ομάδα αυτή όπου ανιχνεύουμε τετραψήφιους αριθμούς.» είπε διευκρινίζοντας πως «Από 1ης Φεβρουαρίου προστίθεται και το λιανεμπόριο που είχε ανοίξει 18 Φεβρουαρίου. Πάμε προηγούμενη εβδομάδα, 25 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου που αντιστοιχεί πρακτικά στην εβδομάδα 11 με 18 Ιανουαρίου οπότε η μόνη δραστηριότητα που είχε απελευθερωθεί ήταν η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όσο και αν είναι θλιβερό και απογοητευτικό το συμπέρασμα, από τους αριθμούς δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και να μη το βλέπουμε».

Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων «Ανιχνεύουμε διαρκώς αυξημένους αριθμούς του βρετανικού στελέχους που μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από το κλασικό, κάτι που σημαίνει ότι σε πολύ μικρό διάστημα θα είναι κυρίαρχο και παντού, η ταχύτητα θα είναι μεγάλη».

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ