Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε Πλάκα, Κεραμεικό, Σύνταγμα και Γκάζι πραγματοποίησε μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

 

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και για τυχόν φορολογικές ή εργασιακές παραβάσεις. 

 

«Ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν θα δείξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα και δεν θα κάνει καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου. Η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί δεν πρόκειται να ανεχθούν συμπεριφορές εκφοβισμού, λεκτικές ή άλλου τύπου επιθέσεις στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν το νόμο χωρίς εξαιρέσεις. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στις πρακτικές που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς και στις προσπάθειες συγκάλυψης της λειτουργίας ΚΥΕ με την επίκληση της λειτουργίας τους ως 'Λέσχες Καπνιστών'» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που προανήγγειλε τη συνέχιση των ελέγχων.

 

Έλεγχοι και πρόστιμα

 

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πλάκα, εντός του οποίου υποστηρίζεται ότι λειτουργεί «Λέσχη Καπνιστών» επιβλήθηκε πρόστιμο 2000€ για παραβάσεις του αντικαπνιστικού. Επίσης κατεγράφησαν παραβάσεις της εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας.


Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μπαρ του Συντάγματος, η είσοδος του οποίου δεν έφερε διακριτικά του μαγαζιού, βρέθηκαν θαμώνες να καπνίζουν και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις περιπτώσεις (4x100€), ενώ πρόστιμο 1500€ επιβλήθηκε και στον υπεύθυνο του καταστήματος για την ανοχή των καπνιζόντων, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και τη μη ύπαρξη αντικαπνιστικών σημάνσεων.

 

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Κεραμεικό επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις καπνίζοντες (4x100€) και 6.000€ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία σημάνσεων. Επίσης κατεγράφησαν παραβάσεις της εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας.

 

Τέλος, πρόστιμο 6.000 ευρώ επιβλήθηκε σε κλαμπ στο Γκάζι, στο οποίο o χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr