ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Εστίαση & τουρισμός: Υποχρεωτικά τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε 6 περιοχές

Εστίαση & τουρισμός: Υποχρεωτικά τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε 6 περιοχές Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Υποχρεωτικά γίνονται από σήμερα τα τεστ κορωνοϊού στους ανεμβολίαστους εργαζομένους στον τουρισμό και την εστίαση σε έξι περιοχές της χώρας. 

Η απόφαση αυτή αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου όπως και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις αυτών των περιοχών θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα, τη μία με self test και την άλλη με rapid test. Επίσης, θα είναι υποχρεωτική η δήλωση του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 

Τα υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα αφορούν και τα ανεμβολίαστα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Οι περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου όπως και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι στο «πορτοκαλί» επίπεδο και τα μέτρα για τα υποχρεωτικά τεστ λαμβάνονται λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας αυτές τις αποφάσεις την Πέμπτη. 

Μάλιστα ανέφερε ότι στη Μύκονο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, από 77 στις 7 Ιουλίου σε 318 την Τετάρτη. Στο Ρέθυμνο ο αριθμός τους διπλασιάστηκε, σε 782 ενεργά κρούσματα από 384 στις 7 Ιουλίου. Στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, με 878 κρούσματα από 310 στις 7 Ιουλίου.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, πενταπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στην Ίο, σε 55 από 9 που ήταν στις 7 Ιουλίου. Στη Σαντορίνη υπερδιπλασιάστηκαν, σε 56 από 24 στις 7 Ιουλίου και στην Πάρο επταπλασιάστηκαν, σε 72 από 9 στις 7 Ιουλίου. 

Αλλαγές στις κατασκηνώσεις 

Υπενθυμίζεται ότι αλλαγές αποφασίστηκαν και σε ό,τι αφορά στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τις κατασκηνώσεις. 

Για την είσοδο στην κατασκήνωση κατά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR τεστ 72 ωρών.

Κατά την διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά θα ελέγχονται με self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια με την μέθοδο του self test και μια με rapid test. 

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Ελλάδα
0

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ