ΕΣΗΕΑ: Βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών από το σχέδιο του υπ. Προστασίας για τις συναθροίσεις

ΕΣΗΕΑ: Βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών από το σχέδιο του υπ. Προστασίας για τις συναθροίσεις Facebook Twitter
0

Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη ζητά η ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) και η ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας) για το νέο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων» της ΕΛ.ΑΣ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους στο σχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός, τονίζοντας πως η «οριοθέτηση» των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο σχέδιο, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα άμεσο και βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών.

Στο νέο σχέδιο σημειώνεται πως η διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι ανεμπόδιστη και «η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια» της εκάστοτε συνάθροισης.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό, το διοικητικό συμβούλιο ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

«Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησαν με επιστολή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ, ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Με την "οριοθέτηση" των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.

Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ