Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς Facebook Twitter
0

Διεύρυνση του προγράμματος των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Με τη διεύρυνση αυτή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και μητέρες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα εισοδηματικά κριτήρια. Έως τώρα, δίνονταν 84.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς κάθε χρόνο, ενώ πλέον θα ωφελούνται συνολικά 98.600 οικογένειες, δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

«Θα ενταχθούν 15.000 μητέρες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να πάρουν αυτό το κουπόνι. Μιλάμε για προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ», είπε η υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Επιπλέον, αυξάνουμε τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας, για να μπουν περισσότερες μητέρες», αναφερόμενη στο voucher των 180 ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και σημείωσε ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν το πρόγραμμα θα διευρυνθεί κατά 18%.

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας «στην οποία θα μπαίνουν μητέρες που δεν είχαν έως τώρα δικαίωμα να πάρουν το voucher και θα παίρνουν το κουπόνι, ώστε να πάνε στον βρεφονηπιακό σταθμό της αρεσκείας τους».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ