Διάγγελμα Μητσοτάκη για το Πάσχα και το σχέδιο άρσης του lockdown- Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Έρχεται διάγγελμα Μητσοτάκη για Πάσχα και το σχέδιο άρσης του lockdown- Οι ημερομηνίες «κλειδιά» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται τις επόμενες ώρες- έως και αύριο, Πέμπτη- για τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, αλλά και το σχέδιο άρσης του lockdown.

 

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός με διάγγελμα θα εξηγήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα όσα θα ισχύσουν το Πάσχα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις αλλά και τις εκκλησίες.

 

Χθες ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τα μέσα Μαΐου- όταν θα ανοίξει ο τουρισμός- ως ημερομηνία ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

 

«Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της ΝΔ.

 

Στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων.

 

Στις 5 Μαΐου αναμένεται ότι το λιανεμπόριο θα επανέλθει στην κανονική λειτουργία του, δηλαδή δίχως να απαιτείται η αποστολή SMS και τα ραντεβού. Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Οι πιθανότερες ημερομηνίες για αυτό το βήμα είναι από τις 6 έως τις 12 Μαΐου, ή 5-10 Μαΐου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το χρονοδιάγραμμα που είναι στο τραπέζι προβλέπει άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 20χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ