Τα μέσα του Μάη, όταν θα ανοίξει και ο τουρισμός, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως ημερομηνία ορόσημο για την επιστροφή της καθημερινότητας των πολιτών στην κανονικότητα.

 

Ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι η υγειονομική κρίση φτάνει στο τέλος της, ενώ υπογράμμισε ότι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες.

 

«Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος» τόνισε.

 

Ημερομηνία ορόσημο τοποθετούνται τα μέσα Μαΐου, όπου, όπως είπε, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει τον τουρισμό, σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test.

 

 «Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας. Είμαι αισιόδοξος, διότι, η εμπιστοσύνη την οποία έχει χτίσει η πατρίδα μας -ειδικά στους κύκλους των ξένων επενδυτών- είναι αυτή την εποχή εξαιρετικά υψηλή. Άρα, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Και είμαι, επίσης, αισιόδοξος διότι η Ελλάδα σε πείσμα κάποιων που προέβλεπαν τα χειρότερα τελικά -καθώς μπορούμε πια να κάνουμε με αρκετή ασφάλεια έναν απολογισμό του πως διαχειρίστηκαν οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες την πανδημία- τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο για Πάσχα στην επαρχία απομακρύνεται. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Πάσχα δεν θα μπορούμε να μετακινηθούμε εκτός νομού. Ωστόσο οι εκκλησίες φέτος θα είναι ανοιχτές για την Ανάσταση, που θα τελεστεί νωρίτερα, στις 21.00 του Μεγάλου Σαββάτου. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι «δεν αξίζει να θυσιάσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι, για τέσσερις μέρες στο χωριό».

 

Δεν είναι, ωστόσο, λίγοι οι ειδικοί που επισημαίνουν ότι ο συνωστισμός που αναμένεται να παρατηρηθεί στους ναούς, για τις γιορτές του Πάσχα, αποτελεί πηγή ανησυχίας. Εντός του Μαΐου πάντως και με δεδομένο πως θα αρθεί αρχικά η επίσκεψη στα καταστήματα χωρίς ραντεβού, η αποστολή SMS δεν θα είναι πλέον απαραίτητη. Καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη αυτή αναμένεται να είναι η επαναλειτουργία των καφέ και των εστιατορίων, σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους, ενδεχομένως μεταξύ 6 και 10 Μαΐου. «Άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι (για SMS). Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάης», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr