Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Θα επιληφθούμε άμεσα της διοικήσεως της Folli Follie

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Θα επιληφθούμε άμεσα της διοικήσεως της Folli Follie Facebook Twitter
Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για τη διοίκηση της Folli-Follie θα προβεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή τα ευρήματα που τέθηκαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως για την ίδια υπόθεση «ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις».

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθιστά σαφές ότι ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις. Βάσει στοιχείων που προκύπτουν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έφοδος διετάχθη από την διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στα πλαίσια των προσπαθειών της για εξυγίανση της εταιρίας και απόδοση ευθυνών για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Την Τετάρτη ο βασικός μέτοχος της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε επιδιώξει να τοποθετήσει νέα διοίκηση στην εταιρεία, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου και άλλων τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου και την αντικατάσταση τους από δυο μόνο νέα μέλη που προέρχονται από τις διευθύνσεις της εταιρείας.

Ποινικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης 

Στα μέσα Δεκεμβρίου η Οικονομική Εισαγγελία Αθηνών είχε ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, μελών του παλιού Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie και συνεργατών στη θυγατρική εταιρεία στην Ασία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η ποινική δίωξη σε βάρος 16 συνολικά προσώπων, περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες για πλαστογραφία από κοινού και χειραγώγηση.  

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ