Folli Follie: Την αντικατάσταση του προέδρου και μελών του ΔΣ ζητά ο Κουτσολιούτσος

Folli Follie: Την αντικατάσταση του προέδρου και μελών του ΔΣ ζητά ο Κουτσολιούτσος Facebook Twitter
0

Νέα διοίκηση επιδιώκει να τοποθετήσει στην Folli Follie ο βασικός της μέτοχος Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Μετά την απομάκρυνση του υιού του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το ΔΣ με νομοθετική πρωτοβουλία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ζητά τώρα την απομάκρυνση του προέδρου και άλλων τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου και την αντικατάσταση τους από δυο μόνον νέα μέλη τα οποία προέρχονται από τις διευθύνσεις της εταιρείας.

Ειδικότερα, ζητά να αντικατασταθούν οι κκ. Γούναρης, Κυριακός, Κεφαλογιάννης και Κανελλόπουλος (οι δυο τελευταίοι φέρονται να πρόσκεινται στην πλευρά του μεγαλομετόχου σύμφωνα με πηγές της αγοράς) με τον γενικό εμπορικό διευθυντή και την επικεφαλής προμηθειών του ομίλου. Μάλιστα για τα δύο αυτά πρόσωπα, επιφυλάσσει εκτελεστικό ρόλο.Την συγκεκριμένη πρότασή του αυτή ζητά από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο να την περιλάβει στα θέματα συζήτησης στην επερχομένη έκτατη γενική συνέλευση της Folli Follie.

Αναλυτικά η επιστολή Δημήτρη Κουτσολιούτσου προς το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie:

«Θέμα: Γενική Συνέλευση Εταιρείας - Προσθήκη Θέματος στην Ημερήσια Διάταξη»

«Υπό την ιδιότητά μου του μετόχου της ανωτέρω Εταιρείας που κατέχει άνω από το 20% του μετοχικού κεφαλαίου και σύμφωνα με το άρθρο 25 του καταστατικού της εταιρείας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 141 του Ν. 4548/2018, αιτούμαι δια του παρόντος την προσθήκη του εξής θέματος στην ημερήσια διάταξη της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης της 20ης Φεβρουαρίου 2020 και σας καλώ όπως δημοσιεύσετε εμπρόθεσμα την αναθεωρημένη πρόσκληση μετά του συνημμένου σχεδίου αποφάσεως, όπως ο νόμος ορίζει».

«ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ»

«Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ορισμός ανεξάρτητων μελών αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3016/2002 και εκλογή Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017.

Με την ευκαιρία της παρούσας, θα ήθελα να επισημάνω ότι συντάσσομαι με την πρωτοβουλία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προτίθεμαι να επικυρώσω δια της ψήφου μου στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση την εκλογή των κ.κ Δημήτριο Βαλαχή και Γεώργιο Ιωαννίδη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση εκπληρώνοντας την υποχρέωση μου ως μετόχου να διαφυλάττω τα συμφέροντα της Εταιρείας, σας δηλώνω ότι κατά τη γνώμη μου το προτεινόμενο από μέρους μου εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο έχει τα εχέγγυα εξ αντικειμένου να οδηγήσει την εταιρεία στην εξυγίανση απαλλαγμένο από οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή ίδιον συμφέρον.

Με εκτίμηση

Δ. Κουτσολιούτσος»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM