Σε περίπου 6 χρόνια θα είναι έξω από τη φυλακή η κατηγορουμένη για την επίθεση με το βιτριόλι, όπως εκτίμησε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.

 

«Μιλάμε για 15 χρόνια κάθειρξη, τα έχουμε πει, θα εκτίσει τα 3/5, στα 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω», ανέφερε στον ANT1  ο κ. Λύτρας μία ημέρα μετά την αγόρευση-καταπέλτη του Εισαγγελέα.

 

«Νομίζω δεν άφησε καμία αμφιβολία μετά την αγόρευση του ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα. Επιασε όλα τα σημεία αυτής της υπόθεσης, ένα προς ένα τα ανέλυσε και η πρόταση ήταν αυτή που περιμέναμε», είπε ο κ. Λύτρας.

 

Ερωτηθείς για την απόφαση της κατηγορουμένης να αποχωρήσει κατά την αγόρευση του και αν αυτή ήταν αντίδραση εκνευρισμού ή δεν άντεχε να ακούει όσα εκείνος καταμαρτυρούσε, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Και τα δύο γιατί αυτό που ξεκίνησα να λέω και άκουγε είναι ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη κορίτσια σαν την Ιωάννα και η κατηγορούμενη δεν χρειάζεται στην κοινωνία μας με αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά. Όπως, επίσης, αυτό που της είπα και το είπα μετά είναι ότι η μεγαλύτερη καταδίκη της είναι ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι, ζητώντας να καταδικαστεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ζητώντας παράλληλα να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή του κατηγορητηρίου. Η ποινή σε αυτήν την περίπτωση είναι κάθειρξη 15 ετών.