Ενίσχυση 600 ευρώ σε επιστήμονες έξι κλάδων - Πώς θα καταβληθεί

Ενίσχυση 600 ευρώ σε επιστήμονες έξι κλάδων - Πώς θα καταβληθεί Facebook Twitter
0

Το νέο κυβερνητικό πακέτο στήριξης της οικονομίας προβλέπει μεταξύ άλλων ενίσχυση 600 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες εν μέσω της κρίσης από την πανδημία κορωνοϊού

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση αφορά τους έξι επιστημονικούς κλάδους - οικονομολόγους, λογιστές, μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς, ανεξάρτητους επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς και ερευνητές. Η ενίσχυση θα δοθεί σε δύο δόσεις, μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ υπό τη μορφή εκπαιδευτικού επιδόματος για τον μήνα Απρίλιο.

Το ποσό είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο χωρίς παρακρατήσεις ή επιβαρύνσεις. Η πρώτη δόση 400 ευρώ θα κατατεθεί μέσα από ανοιχτό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης μέχρι τις 15 Απριλίου και η δεύτερη (200 ευρώ) έως ττο τέλος του μήνα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω voucher, «με απόλυτη διαφάνεια», διαβεβαίωσε ο κ. Βρούτσης.

Τι θα γίνει τους επόμενους μήνες

Αν η κρίση της πανδημίας επιβάλλει παράταση των μέτρων, τότε από τον Μάιο και για το επόμενο διάστημα, οι ειδικές κατηγορίες των έξι επιστημονικών κλάδων θα ενταχθούν στο προστατευτικό καθεστώς που έχουν ενταχθεί και οι μισθωτοί εργαζόμενοι αλλά και αυτοπασχολούμενοι - ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει πως από τον πέμπτο μήνα του έτους, και αυτοί οι κλάδοι θα λαμβάνουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ