ΕΛ.ΑΣ. για την αποπομπή του διοικητή Τροχαίας: «Εύκολα θύματα οι αστυνομικοί - Οι υπεύθυνοι κρύβονται»

ΕΛ.ΑΣ. για την αποπομπή του διοικητή Τροχαίας: «Εύκολα θύματα οι αστυνομικοί - Οι υπεύθυνοι κρύβονται» Facebook Twitter
οι Έλληνες αστυνομικοί είμαστε τα «εύκολα θύματα», τόνισε συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποπομπή διοικητή της Τροχαίας.
2

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποπομπή του αξιωματούχου της Τροχαίας μετά το χάος που προκλήθηκε χθες στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών εν μέσω της «Ζηνοβίας», με τους συνδικαλιστές αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να παίρνουν θέση.

Σε άρθρο του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής, Νικόλαος Κανέλλος αναφέρει ότι ορθώς μεν αναζητήθηκαν άμεσα οι υπαίτιοι για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, ωστόσο όπως υποστηρίζει, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα «εύκολα θύματα» που «θυσιάζονται» για να εξευμενιστούν η κοινωνική οργή και η αγανάκτηση.

Ο ίδιος καλεί, μάλιστα, τους πραγματικά υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από την ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά το κείμενο του Κανέλλου Νικολάου:

«Οταν με μόλις πέντε πόντους χιόνι κόβεται η Ελλάδα στα δύο και εγκλωβίζονται οχήματα στην Εθνική Οδό για αρκετή ώρα, είναι προφανές ότι κάποιοι έχουν ευθύνες.

Ο οδηγός ενός οχήματος που χρησιμοποιεί την Εθνική Οδό και πληρώνει γι' αυτήν τη χρήση τα ακριβά διόδια τότε δικαίως έχει απαιτήσεις. Αυτές είναι το οδικό δίκτυο να παραμένει ανοιχτό και ασφαλές. Ορθώς, λοιπόν, αναζητήθηκαν από την κυβέρνηση άμεσα τα αίτια για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Κάπως έτσι, μετά από τη σύσκεψη που έγινε για την απόδοση ευθυνών, βρέθηκε ο υπεύθυνος και "καρατομήθηκε" από τη θέση του. Ήταν ο διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής. Εδώ, όμως, πρέπει να μπουν ορισμένα ερωτήματα:

Ο διοικητής της Τροχαίας επέδειξε αδιαφορία; Οι συνάδελφοι που προσπαθούσαν να φέρουν σε πέρας την υπηρεσία τους κάτω από αντίξοες συνθήκες επέδειξαν αδιαφορία;

Την ίδια ώρα, γεννιούνται κάποια ακόμη ερωτήματα: Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τον οδικό άξονα και καρπώνεται το τίμημα των διοδίων δεν έχει ευθύνες; Έκανε τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες ως όφειλε και δεν τα κατάφερε ή μήπως πιάστηκε απροετοίμαστη; Με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια "αθωώνει" εαυτή και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών οπουδήποτε αλλού; Έγινε πιστευτή. Γιατί; Μήπως έγινε και στο παρελθόν κάτι ανάλογο χωρίς να λογοδοτήσει και να τύχει κυρώσεων;

Δυστυχώς, όμως, για άλλη μία φορά η Ελληνική Αστυνομία θεωρείται ελαφρά τη καρδιά από κάποιους υπεύθυνη γι' αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Προφανώς, οι Έλληνες αστυνομικοί είμαστε τα «εύκολα θύματα» που θυσιαζόμαστε για να εξευμενίσουμε την κοινωνική οργή και αγανάκτηση.

Ελπίζουμε κάποτε να αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που τις έχουν και να μην κρύβονται πάντα πίσω από την Ελληνική Αστυνομία. Ελπίζουμε να γίνει, επίσης, αντιληπτό ότι μπορεί να μας θεωρούν αναλώσιμους, αλλά δεν μπορεί κανείς να παίζει με την αξιοπρέπεια και την υπόληψη μας.

Αυτά για την ώρα... Καλή χρονιά...».

Υπενθυμίζεται πως οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ανέλαβαν να διερευνήσουν τα αίτια της χθεσινής, πολύωρης ταλαιπωρίας μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα.

Σήμερα το μεσημέρι, με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαταστάθηκε  ο Διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας. «Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ