Έκρηξη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ - Ένας νεκρός εργάτης

Έκρηξη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ - Ένας νεκρός εργάτης Facebook Twitter
0

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ένας 55χρονος εργάτης στην νικελοβιομηχανία της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωινή βάρδια σήμερα ένας 55χρονος εργάτης πατέρας τριών παιδιών έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη στην αίθουσα της χαλυβουργίας.

Επρόκειτο για έμπειρο εργάτη, χρόνια στη ΛΑΡΚΟ, που εκτελούσε την εργασία του στο τμήμα όταν συνέβη η έκρηξη. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Παναγιώτης Πολίτης, δήλωσε για το περιστατικό: «δεν πάει άλλο...». 

Το Συνδικάτο Μετάλλου μόλις μία μέρα πριν, έκανε μάλιστα καταγγελία για παραλίγο ομαδικό δυστύχημα στην αίθουσα των ηλεκτροκαμίνων στο ίδιο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Συλλυπητήρια Χατζηδάκη - «Να αποδοθούν ευθύνες»

«Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να σας επιβεβαιώσω ότι χάθηκε ένας άνθρωπος. Σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος σε εργατικό δυστύχημα το πρωί. Δεν είναι δόκιμο να πω κάτι παραπάνω. Ο Διευθύνων Σύμβουλος φτάνει αυτή την ώρα στη Λάρυμνα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στον Realfm.

«Δυστυχώς χάθηκε ένας άνθρωπος και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου τόσο στην οικογένειά του, όσο και στους εργαζόμενους. Ήταν ένα σοκ για μένα. Το σημαντικό δεν είναι βέβαια το δικό μας σοκ», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «κατεύθυνση του υπουργείου είναι να αποδοθούν αμέσως ευθύνες».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, νεκρός είναι ο Γεώργιος Ψαρράς του Δημητρίου. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση αναφέρει:«Σήμερα, 06.11.2019 και ώρα 08:15 στις εγκαταστάσεις της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ του Εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδος συνέβη θανατηφόρο δυστύχημα στον χώρο της χαλυβουργίας - κοκκοποίησης με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του εργαζομένου της Γεωργίου Ψαρρά του Δημητρίου. Η Εταιρεία εκφράζει τα συλλυπητήριά της και την αμέριστη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του θανόντος. Για το συμβάν επελήφθησαν οι αρμόδιες Αρχές οι οποίες μαζί με τη Διοίκηση και τα στελέχη της Εταιρείας ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ