LIVE!

Εκκενώθηκε το αρματαγωγό «Λέσβος» από τους μετανάστες που φιλοξενούσε και τους επιστρέφουν στον καταυλισμό

Εκκενώθηκε το αρματαγωγό «Λέσβος» από τους μετανάστες που φιλοξενούσε και τους επιστρέφουν στον καταυλισμό Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η εκκένωση του αρματαγωγού του Πολεμικού Ναυτικού «Λέσβος» το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τις 12 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας 170 περίπου μετανάστες. Ήδη στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια μεταφέρθηκαν 120 από αυτούς, ενώ αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα μετακινηθούν και οι υπόλοιποι.


Η λύση της μετακίνησης του αρματαγωγού στο λιμάνι της Μυτιλήνης και η φιλοξενία σε αυτό μεταναστών, προκρίθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες που είχαν υπάρξει πριν ένα περίπου μήνα και προκειμένου να μη μένουν οι μετανάστες σε καλοκαιρινές σκηνές.

Ήδη στο εξωτερικό χώρο του καταυλισμού της Μόριας έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος με θερμαινόμενες σκηνές ώστε εκεί να μείνουν όσοι μέχρι σήμερα διέμεναν στο αρματαγωγό.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αρματαγωγό θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης επιστρέφοντας στη βάση του τη Δευτέρα το πρωί.

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητούν τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στα Άνω Λιόσια – Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

Ελλάδα / Αναζητούν τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στα Άνω Λιόσια – Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

Η Αστυνομία εξετάζει ενδελεχώς οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τις τηλεπικοινωνίες του 42χρονου, προκειμένου να διαμορφώσει σαφέστερη εικόνα για τα κίνητρα και τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Ελλάδα / Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Η εταιρεία, με δήλωσή της, ξεκαθαρίζει ότι η πτήση των drones πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά πάνω από τον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, με βάση όλες τις απαραίτητες άδειες που είχαν προηγουμένως ληφθεί
LIFO NEWSROOM