Eισπρακτικές έχουν αναλάβει τα κοινόχρηστα

Eισπρακτικές έχουν αναλάβει τα κοινόχρηστα Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ιδιωτικές εταιρείες έχουν αναλάβει  την είσπραξη των κοινοχρήστων λόγω των συσσωρευμένων οφειλών όλο και περισσότερες πολυκατοικίες εν μέσω κρίσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, οι διαχειριστές χτυπούν μάταια αρκετές φορές τις πόρτες ενώ όπως εξηγούν επαγγελματίες του χώρου, οφείλονται κοινόχρηστα από το 2013, σε ορισμένες δε περιπτώσεις τα χρέη περνούν  τις 3.500 ευρώ ανά διαμέρισμα.

Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν επιμένουν με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ή και επιστολές προσπαθώντας να πείσουν όσους χρωστούν να αποπληρώσουν τμήμα της οφειλής ή συμφωνώντας μαζί τους διακανονισμό στα χρέη. Στην πρώτη φάση τα οφειλόμενα καλύπτονται από το αποθεματικό. Όταν όμως το ποσό μεγαλώνει το γραφείο απευθύνεται στη συνέλευση των ιδιοκτητών, η οποία έχει την αρμοδιότητα να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό. «Πλέον δεχόμαστε πιστωτικές, αλλά και κατάθεση σε λογαριασμό μέσω web banking. Επίσης κάνουμε διακανονισμούς. Ξεκινούν ακόμα και από τα 5 ή 10 ευρώ την εβδομάδα. [...]» λέει η κ. Ελένη Ιακωβίδου, υπεύθυνη της εταιρείας διαχείρισης κτιρίων «Πολυκατοικείν» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών μία στις δύο πολυκατοικίες δεν έχει θέρμανση, ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα με τις χαμηλές θερμοκρασίες. «Η κατανάλωση πετρελαίου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 70%. Η κεντρική θέρμανση έχει σχεδόν καταργηθεί. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κλιματιστικά, τζάκια ή αερόθερμα ενώ διαδεδομένα είναι και τα ατομικά συστήματα φυσικού αερίου» λέει η κ. Ιακωβίδου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM