Κομμάτι - κομμάτι εισήγε στην Ελλάδα αποσυναρμολογημένα όπλα από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία μέσω ΕΛΤΑ οργάνωση που εξαρθρώθηκε στη χώρα μας.

 

Τα κομμάτια των όπλων, κλείστρα, κάννες, γεμιστήρες κ.α, παραλάμβαναν χωρίς να το γνωρίζουν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα και στη συνέχεια παρέδιδαν στα μέλη της συμμορίας που συναρμολογούσαν τα όπλα και τα πουλούσαν.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε μία 38χρονη που συνδεόταν ερωτικά με το ηγετικό μέλος της οργάνωσης. O Α.Μ., παρότι παντρεύτηκε με Φιλιππινέζα, επέστρεψε στην Αθήνα και επανασυνδέθηκε με τη συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία μεταξύ άλλων δούλεψε και στην ελληνική βιομηχανία όπλων ΠΥΡΚΑΛ, όπου απέκτησε γνώση και διασυνδέσεις με εταιρείες όπλων του εξωτερικού, εμπόρους και πελάτες.

 

Ο Α.Μ τον Σεπτέμβριο του 2009 άνοιξε με τον αδερφό του εταιρεία εμπορίας χαλιών και ξύλινων επίπλων, επιχείρηση ωστόσο που γρήγορα έκλεισε. Επιπλέον, είχε χρέος περίπου 130.000 ευρώ από τοκογλυφία και διακίνηση νακρωτικών, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος εκβιασμών και απειλών.

 

Κάπως έτσι, έπεισε την 38χρονη να ασχοληθούν με το εμπόριο όπλων. Μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομίων και εταιριών ταχυμεταφορών διακινούσαν πολεμικά τουφέκια Μ16, πιστόλια Glock, υποπολυβόλα MP34 (Steyr/Solothurn), τα οποία προηγουμένως είχαν αποσυναρμολογήσει.

 

Για κάθε δέμα δήλωναν αξία κάτω των 22 δολαρίων ώστε να μην υπόκειται σε δασμούς και να μην είναι υποχρεωτικός ο τελωνειακός έλεγχός τους. Ως εκ τούτου, τα δέματα εξωτερικά έφεραν την ένδειξη «εργαλεία» ενώ εν τέλει περιείχαν πολεμικό υλικό - κάννες πιστολιού Beretta Px4 Storm 9 Para και τύπου Glock 26 Austria 9x19, κλείστρα πιστολιού τύπου Glock 9 mm και Glock 19 Austria 10 mm Auto, μηχανισμούς όπλισης Μ16, γεμιστήρες πιστολιών και υποπολυβόλων, κάννες και κοντάκια όπλων, λαβές πιστολιών, σκανδάλες κ.λπ.

 

Τον Ιούνιο του 2011, ο Α.Μ. συνοδευόμενος από τη 38χρονη πήγαν στις Φιλιππίνες προκειμένου «να τακτοποιήσει το θέμα του διαζυγίου με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του». Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού τον Νοέμβριο του ίδιου έτους εξαρθρώθηκε η οργάνωση και παραμένει φυγόδικος.

 

Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για κατ' εξακολούθηση κατοχή, διακίνηση και μεταφορά διακεκριμένης περίπτωσης πολεμικού υλικού με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους προς διάπραξη κακουργημάτων. Ωστόσο, το ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου προκειμένου να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

 

Με πληροφορίες από protothema.gr