Εισαγγελική παρέμβαση για τον πολύωρο εγκλωβισμό οδηγών στη χιονισμένη Αττική Οδό

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Tην παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό εν μέσω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς» στην Αττική η οποία έχει προκαλέσει εκτεταμένες χιονοστρώσεις και πολύ σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

Νωρίτερα, οδηγός που παραμένει από αργά το πρωί στην Αττική Οδό, περιγράφει στη LiFO πως τα αυτοκίνητα έχουν προχωρήσει μόλις δύο χιλιόμετρα μέσα σε πέντε ώρες. Ανάμεσα στους οδηγούς είναι και πιο ηλικιωμένοι πολίτες. 

Άλλος οδηγός καταγγέλλει πως το μποτιλιάρισμα κρατά περισσότερες από τέσσερις ώρες και δεν έχει κάνει την εμφάνισή του κανένας υπεύθυνος. Καθώς οι ώρες περνούν, κάποιοι αρχίζουν και ανησυχούν πώς θα ξεμείνουν από καύσιμα που προς το παρόν κρατούν τις μηχανές αναμμένες και τους ίδιους ζεστούς. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επιβεβαίωσε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική Οδό, στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας και ζήτησε από την εταιρεία που έχει την ευθύνη διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου να κάνει το καλύτερο δυνατό. 

«Προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για αυτό που συνέβη στην Αττική Οδό. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο ίδιος ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια αντιδρόμησης από και προς το Αεροδρόμιο, γίνεται προσπάθεια να φτάσουν εκχιονιστικά στο σημείο, ώστε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί και να ανοίξει ο δρόμος. Όπως είπε, έχει ξεκινήσει μια προοδευτική αποκατάσταση της κυκλοφορίας που θα συνεχιστεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ